Karabağ’da Şehit Düşen Azerbaycan Askerleri İçin Namaz Kılındı

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü elde etmek için canlarını feda eden askerler için başkent Bakü’de namaz kılındı ve dualar edildi.

04.12.2020-15:39 - (Son Güncelleme: 04.12.2020-15:35)

Ermenistan’ın 27 Eylül tarihinde Azerbaycan’a karşı askeri taarruz başlatmasının akabinden Azerbaycan, Ermenistan kuvvetleri tarafından işgal altında olan toprakları kurtarmak için karşı taarruz gerçekleştirmişti. Azerbaycan ile Ermenistan arasında meydana gelen savaş, 10 Kasım tarihinde Rusya, Ermenistan ile Azerbaycan arasında imza atılan üçlü anlaşma ile bitmişti.

Azerbaycan’ın kazandığı savaşta iki bin 783 Azerbaycan askeri şehit düştü.

Kafkas Müslümanları idaresi başkanı Allahşükür Paşazade ile ülkenin öncü din adamları başkent Bakü’de yer alan Haydar Cami’nde, Dağlık Karabağ’da şehit düşen askerler için namaz kılarak dua etti.

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ mücadelesinde 2 bin 783 askeri şehit düştü.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da yer alan topraklarını işgal altından kurtarmak için gerçekleştirdiği operasyonda 2 bin 783 asker şehit düştü, bin 245 asker de yaralandı.

Kimliği henüz tespit edilemeyen 103 şehidin DNA analizi ile belirlenmesi için çalışmalar devam ederken, 100’ün üzerinde kayıp askerlerin bulunması için yapılan çalışmalar da sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal