Kanser Tedavisinde Aspirin Kullanımı Ölüm Riskini Azaltıyor!

Kanser teşhisi konulduktan sonraki zamanlarda aspirin kullanan hastaların kullanmayanlara göre yüzde 20 daha fazla hayatta kaldığı görüldü. Yapılan araştırma sonuçlarına göre ise kanser tedavisinde kullanılan aspirinin şaşırtıcı sonuçlarına ulaşıldı.

05.07.2021-09:40 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-10:02)

Kanser son zamanların en çok görülen hastalıklarından biri olarak görülmeye başlandı. Çağın hastalığı olarak tanımlanmasının yanında tedavisi içinde birçok yöntem denenmesiyle ilerleme kaydedilmeye başlanmıştır. Yapılan araştırmalar ışığında olumlu sonuçlar elde edildiğinden artık kanser tedavisi çok daha mümkün hale gelmektedir. Bu araştırmaların içerisinde yeni yapılan bir çalışma sonucu olarak ortaya çıkan bir önemli keşif ise aspirin kullanımının kanser hastalığının tedavisinde olumlu sonuçlara ulaşılmıştır. 

Kanser tedavisi gören hastalara umut ışığı olan aspirin kullanımı bu hastalıkta olumlu sonuçlar doğurduğu gözlemlenmiştir. Yapılan araştırmada aspirin kullanımının kanser hastalarında göstermiş olduğu bu etki çarpıcı sonuçları da beraberinde getirmiştir. Aspirin kullanan kanser hastalarında olumlu sonuçlar görüldü ve hastalığa bağlı ölümleri azaltmada etkili olduğu kaydedildi.

Yapılan bu araştırmaların sonucu ise oldukça umut vadedici. Yapılan bu araştırmaların sonuçlarının en çarpıcı yanı ise hastaların tedavilerinin yanında aspirin alımı kanser hastalarının ölüm riskini yüzde 20 azaltabiliyor.

Yapılan bir diğer araştırma olan Cardiff Üniversitesi'nin araştırmasına göre ağrı kesici kanserin ilk tümörden öteye yayılma riskini de azaltıyor.

Bu üniversitede yapılan araştırma esnasında incelemeyi yapan araştırmacı ekip 18 farklı türde kanser üzerine daha önceden yapılan 188 çalışmayı sistematik olarak inceledi. Eski araştırmaların sonuçlarını bir havuzda toplayan araştırmacılar, yaklaşık 250 bin, aspirin kullandığını belirten hastanın kanserden ölme olasılığının yüzde 20 daha az olduğunu tespit etti.

Ulaşılan bu sonuçta aspirin kullanımının tedavide olumlu etki göstermesinin neden sonuç ilişkisi kanıtlanamasa da, Cardiff Üniversitesi'ndeki araştırmacılar aspirinin artık kanser tedavisinin yanında kullanılmasının etkili olacağına ilişkin yeterince kanıt bulunduğunu belirtti.

Tüm bu araştırmalarla gelinen noktada ulaşılan sonucun şaşırtıcı olduğunu belirten Cardiff'te onursal profesör olan araştırmanın başyazarı Peter Elwood, "Asprinin biyolojik mekanizmalarla ilgili yaptıkları karşısında şoke oldum" ifadelerini kullandı.

Kanser tedavisinde göstermiş olduğu etkinin çok fazla olduğunu söyleyen Elwood, "Araştırmamız aspirinin sadece ölüm riskini düşürmediğimi, aynı zamanda kanserin vücutta yayılmasını azalttığını gösterdi" dedi.

Araştırma ekibinin başında bulunan Profesör, sadece aspirin kullanmanın kanser tedavisine bir alternatif olmadığını da belirtti. Aspirin kullanımının etkilerini gösterebilmesi için diğer kanser tedavisinde kullanılan ilaçlarla birlikte kullanımıyla birlikte etkili olacağını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal