Kanser Hücrelerini Öldürmede Etkili

Kabak ailesine ait, salatalık ile yakından ilişkili tropikal bir asma çeşidi olan kudret narının faydaları saymakla bitmiyor.

26.03.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-10:09) Kanser Hücrelerini Öldürmede Etkili

İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller insan vücuduna birçok fayda sağlayan kudret narı özellikle kanser hastalığında alternatif tıp tedavisinde kullanılıyor. Peki, kudret narı başka hangi hastalıklara iyi gelir, nasıl tüketilir ? İşte tüm bu soruların cevapları…

KUDRET NARI FAYDALARI NELERDİR?

Kudret narı özellikle hastalık önleme, kemik oluşumu ve yara iyileşmesinde rol oynayan önemli bir mikro besin olan C vitamini bakımından zengindir. Ayrıca, cilt sağlığını ve uygun görmeyi destekleyen yağda çözünen bir vitamin olan A vitamini bakımından yüksektir. Büyüme ve gelişme için gerekli olan folatı ve daha az miktarda potasyum, çinko ve demir sağlar.

Kudret narı, kateşin, gallik asit, epikateşin ve klorojenik asit için de iyi bir kaynaktır , hücrelerinizi hasara karşı korumaya yardımcı olabilecek güçlü antioksidan bileşikler. Ayrıca kalorisi düşük, lif içeriği yüksektir - tek bir fincan (94 gram) porsiyonda günlük lif ihtiyaçlarınızın yaklaşık% 8'ini karşılar.

KUDRET NARI NE İŞE YARAR?

Güçlü tıbbi özellikleri sayesinde, Kudret narı, diyabetle ilgili durumların tedavisine yardımcı olmak için dünya çapında yerli halklar tarafından uzun süredir kullanılmaktadır. Son yıllarda, çeşitli çalışmalar meyvenin kan şekeri kontrolündeki rolünü doğruladı. Diyabetli 24 yetişkinde yapılan 3 aylık bir çalışma, günde 2.000 mg Kudret narı almanın üç ay boyunca kan şekeri kontrolünü ölçmek için kullanılan bir test olan kan şekerini ve hemoglobin A1c'yi azalttığını göstermiştir.

Diyabetli 40 kişiyle yapılan bir başka çalışmada, 4 hafta boyunca günde 2.000 mg Kudret narı alınmasının kan şekeri seviyelerinde ılımlı bir azalmaya yol açtığı bulundu. Dahası, ek, uzun süreli kan şekeri kontrolünün bir başka belirteci olan fruktozamin düzeylerini önemli ölçüde azalttı.

Kudret narının, şekerin dokularınızda kullanılma şeklini geliştirdiği ve kan şekeri seviyelerini düzenlemekten sorumlu hormon olan insülin salgılanmasını teşvik ettiği düşünülmektedir.

KUDRET NARI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Araştırmalar, kudret narının kanserle savaşan özelliklere sahip belirli bileşikler içerdiğini göstermektedir. Örneğin, bir test tüpü çalışması, Kudret narı özütünün, boğazınızın arkasındaki burnun arkasında bulunan alan olan mide, kolon, akciğer ve nazofarenks kanser hücrelerini öldürmede etkili olduğunu gösterdi.

Bir başka test tüpü çalışması da benzer bulgulara sahipti ve kudret narı ekstraktının meme kanseri hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelleyebildiğini ve aynı zamanda kanser hücresi ölümünü teşvik ettiğini bildirdi.

KUDRET NARI NASIL TÜKETİLİR ?

Kudret narı, birçok yemekte iyi çalışan keskin bir tada sahiptir. Hazırlamak için meyveyi yıkayarak ve uzunlamasına keserek başlayın. Daha sonra tohumları merkezden çıkarmak için bir kap kullanın ve meyveyi ince dilimler halinde kesin. Kudret narı çiğ olarak veya çeşitli tariflerde pişirilebilir. Aslında, tavada kızartılabilir, buharda pişirilebilir, fırınlanabilir, hatta oyulabilir ve seçtiğiniz dolgularla doldurulabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal