Kanser belirtilerine bir yenisi daha eklendi! Bu kokuyu alıyorsanız kanser olma itimaliniz çok yüksek! Hemen dokora başvurun!

Günümüz dünyasının en sık rastlanan hastalıkları arasında yer alan kanserden dolayı her sene milyonlarca insan yaşamını yitirdi. Bu nedenle kanseri erkenden fark etmek büyük bir önem arz ediyor. Uzmanlar kanser belirtilerine bir yenisinin daha eklendiğini ve bu belirtinin görülmesi durumunda hemen doktorlara başvurulması gerektiğini söylüyor. Konunun detayları haberimizde...

25.07.2022-11:15 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-11:15)

Dünya genelinde görülen kanser türleri arasında rahim ağzı kanseri en çok görülen 5 kanser hastalığı arasında yer alıyor. Oldukça sinsi bir hastalık olan rahim ağzı kanserinin erken tespit edilmesi oldukça önem taşıdığından bu konuda gerekli kontrollerin sık sık yapılması gerekiyor. Uzmanlar kanser belirtilerine bir yenisinin daha eklendiğini ve bu belirtinin görülmesi durumunda hemen doktorlara başvurulması gerektiğini söylüyor.

Kanser belirtilerine bir yenisi daha eklendi

Rahim ağzı kanserini belirlemek için vajinadan sızan sıvının  rengine, dokusuna, kıvamına, kokusuna göre değişiyor. Normalde vajinadan sızan sıvının sağlıklı akıntı şeffaf ,beyaz kokusuz, kaygan ve ıslak dokuda olması gerekiyor. 

İngiltere merkezli Cancer Research UK uzmanları ise rahim ağzı kanseri belirtileri konusunda ‘’Bazı kadınlarda hoş olmayan kokan vajinal akıntı ve kalça kemikleri arasındaki bölgede ağrı oluyor.” sözlerini kullanıyor. 

Rahim ağzı kanseri

Tespit edilmesi için smear testi yapılmalı

Rahim ağzı kanserinin tespit edilebilmesi için kullanılabilecek en etkili yöntem smear testinin yaptırılmasıdır. Rahim ağzı kanseri her kadın için aynı derecede tehlikeli olsa da 25 yaşından küçük olan kadınlar rahim ağzı kanseri daha az görülmektedir. 

Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir?

Rahim ağzı kanserinin belirtileri şunlardır:

Seks sırasında ağrı ve rahatsızlık

Cinsel ilişkiden sonra, dönemler arasında veya menopozdan sonra vajinal kanama

Alt sırt veya pelvisinizde ağrı

Böbreklerinizin neden olduğu yan veya sırtınızda şiddetli ağrı

Kabızlık

Normalden daha fazla işemek veya kaka yapmak

Mesanenizin veya bağırsaklarınızın kontrolünü kaybetmek

İdrarda kan

Bir veya iki bacakta şişme

Şiddetli vajinal kanama

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal