Lezzetine doyum olmaz protein deposu salata tarifi: Yeşil mercimek salatası

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hafif atıştırmalıklar arayan birçok kişinin tüketebileceği en güzel besinlerden biri yeşil mercimektir. Hem sağlıklı olması hem de yüksek protein içermesi nedeniyle sağlıklı yiyecekler arasında yer almaktadır. Hem hafif hem de sağlıklı bir atıştırmalık arayan kişiler için yeşil mercimekli mükemmel bir salata tarifini sizlerle paylaştık. İşte lezzetine doyum olmayan yeşil mercimek salatası….

24.07.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-14:01) Lezzetine doyum olmaz protein deposu salata tarifi: Yeşil mercimek salatası

Yaz sıcakları ile birlikte birçok kişinin iştahı da kesilmektedir. Hafif atıştırmalıklar arayan kişiler için oldukça basit bir yapımı olan yeşil mercimek salatası mükemmel bir tarif olacaktır. Hazırlanma süresi 10 dakika süren yeşil mercimek salatası porsiyonunda ise 279 kalori bulunmaktadır. 2 kişilik bir tarif olarak verdiğimiz yeşil mercimek salatasının pişirme süresi ise 20 dakikadır. Vejeteryan olanlarında rahatlıkla tüketebileceği yeşil mercimek salatası tarifini sizlerle paylaştık. İşte lezzetine doyum olmayan yeşil mercimek salatası…. 

Yeşil mercimek salatası tarifi

Malzemeler 

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

100 gram beyaz peynir

10-15 tane dilimlenmiş siyah zeytin

1 tutam maydanoz

1 tutam reyhan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı nar ekşisi

Kekik, tuz

İsteyen kişiler taze reyhan yerine kurusunda kullanabilir.

Yeşil Mercimek Salatası

Yeşil mercimek salatası yapılışı

Yeşil mercimekleri 20 dakika kadar haşladıktan sonra kontrol ederek haşlanması durumunda ocaktan alınır. Eğer mercimekleriniz 20 dakikada pişmediyse süreyi 30 dakikaya kadar uzatabilirsiniz.

Yeşil mercimekler haşlanırken içerisine koyacağınız beyaz peynir, doğranmış kiraz domates, ince doğranmış maydanoz, 10 tane çekirdeği çıkarılmış, dilimlenmiş siyah zeytin ve ince doğranmış reyhanı  hazırlayabilirsiniz.

Haşlanmış yeşil mercimeklerinizi sudan çıkarttıktan sonra soğuk sudan geçiriniz. Yeşil mercimeklerin çok fazla haşlanıp da olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir

Salatanın üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, toz kekik ve tuz ekledikten sonra salatanız servise hazır.

Herkese afiyet olsun.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal