Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamile kalınır? Hamile kaldığını nasıl anlarsın, anlamanın yolu var mı?

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler tarafından, hamile kalma süresine dair detaylar merakla araştırılıyor. Peki, cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için ne kadar süre geçmesi gerekiyor? Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamile kalınır? İşte detaylar...

23.07.2022-12:06 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-12:06)

Hamile kalmak için cinsel ilişkiye girenler hamile kalma süresine dair detayları araştırıyor. Çiftler tarafından en çok merak edilen konu, cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için kaç gün gerektiğidir. Peki, cinsel ilişki sonrasında kaç günde hamile kalınır? Detaylar haberimizde...

Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamile kalınır?

Cinsel ilişkinin ardından 24-72 saat arasında spermler yumurtanın içinde canlı kalır. Bu yüzden cinsel ilişkinin ardından hamile kalınma süresi 1-3 gün arasında değişir.

Ancak kadınların hamile kalması için, cinsel ilişkide partnerleri ile bir sorun yaşamaması önemlidir. Çünkü, cinsel ilişkiye giren her kadınının hamile kalması gibi bir durum yoktur.

 hamile kalma süresi

Hamilelik kaç günde belli olur?

Cinsel ilişkinin ardından kişi hamileliğini öğrenmek için 10-14 gün beklemelidir. İlişkinin üstünden geçen 14. günde test yapılması tavsiye edilir.

Cinsel ilişkiden sonraki ilk on gün çok önemlidir. Bu süre içinde kişilerin çok dikkatli olması gerekiyor. 

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal