Hamile kaldığın kaç gün sonra belli olur? Hangi günler hamile kalınır? Yumurtalıklar ne zaman çatlar ve hamile kalınır? Hamile kalmak için en uygun zaman!

Hamilelik, yumurtanın döllenip çatlamasıyla birlikte ortaya çıkan bir durumdur. Ancak bu durumun gerçekleşmesi için belli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Peki, hamile kalmak için en doğru zaman ne zamandır? Hamilelik belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

23.07.2022-11:55 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-11:55)

Hamile kalmak için en doğru zamanın ne zaman olduğu oldukça merak ediliyor. Hamile kalabilmek için yumurtanın döllenerek çatlaması gerekir. Bu da belli bir süre ve aşama gerektiren bir durumdur.

Yumurtanın çatlamasından sonra kaç günde hamile kalınır?

Yumurtanın döllenerek çatlamasının ardından bir gün sonra bile hamile kalınabiliyor. Ancak bu her kadında aynı değildir. Bazı dönemlerde bu süre uzayabiliyor. Ancak en erken dönemle birlikte yumurtanın çatlamasından sonra kişiler bir günde hamile kalabilir.

Gebelik kaç gün sonra oluşuyor?

Yumurtanın çatlamasının ardından gebelik oluşması ortalama bir günü alıyor. Ancak kimi durumlarda bu süre maksimum 2-3 güne çıkabilir.

 hamile kalma süresi

Gebelik kaç gün sonra testte çıkar?

Yumurtanın özelliklerine göre yerleşme süresi 6-10 gün sürebilir. Bundan dolayı hamileliği gösteren formanın idrar ile anne kanına karışması biraz zaman alır. Bu zaman süresi ortalama iki haftadır. Yani, iki hafta sonra kişi test yaptığında hamile olup olmadığının sonucunu alır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal