En güzel ve lezzetli kasap köfte nasıl yapılır? Kasap köftesi malzemeleri ve pratik tarifi

Lezzetli bir et yemeği yapmak isteyen kişiler kasap köftesi tarifi konusunda araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki En güzel ve lezzetli kasap köfte nasıl yapılır? İşte Kasap köftesi malzemeleri ve pratik tarifi...

23.07.2022-10:26 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-10:26) En güzel ve lezzetli kasap köfte nasıl yapılır? Kasap köftesi malzemeleri ve pratik tarifi

Lezzetiyle ve pratik hazırlanışı ile en sevilen et yemeklerinden birisi olan kasap köfte tarifi pek çok insanın araştırma listesine eklediği tarifler arasında yer almaya devam ediyor. Kasap köftesi malzemeleri ve pratik tarifini öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarına hız kazandırmış durumda. Peki En güzel ve lezzetli kasap köfte nasıl yapılır?

En güzel ve lezzetli kasap köfte nasıl yapılır?

Ağızda dağılacak lezzetli bir kasap köfte yapmak için gereken malzemeler ve tarif şu şekilde:

Kasap köfte tarifi

Malzemeler

Yarım kg kıyma (2 kez çekilecek)

1 çay bardağı soğuk su

1 çay kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı galeta unu veya kuru ekmek

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı karabiber

Tarif

Suyu sıkılan soğan bir kaba kıyma, soğan, galeta unu, zeytinyağı, soğuk su ve baharatları alınıp iyice yoğurulur. Elde edilen kıyma harcı toparlandıktan sonra yoğurma kabına sert bir şekilde 10 kez atılır.

1-2 saat aralığında dinlendirilen kıyma harcından ceviz büyüklüğünde toplar alınır ve yuvarlanır. Sonrasında hafifçe üzerine bastırıldıktan sonra ızgara veya tavada kızartılır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal