Pratik Arnavut ciğeri tarifi: Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri için malzemeler neler?

En sevilen yemeklerden birisi olan Arnavut ciğerinin nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri için malzemeler neler? İşte pratik Arnavut ciğeri tarifi...

16.07.2022-10:55 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-10:55) Pratik Arnavut ciğeri tarifi: Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri için malzemeler neler?

Sıcak veya soğuk olarak tüketilebilen Arnavut ciğeri, en çok sevilen et yemeklerinden birisidir. Doğru yapıldığı takdirde parmak ısırtan bir tarif olan Arnavut ciğerinin malzemelerini ve pratik tarifini öğrenmek isteyenler isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri için malzemeler neler? 

Arnavut ciğeri nasıl yapılır? 

Pratik ve lezzetli arnavut ciğeri tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:

Arnavut ciğer

Malzemeler

600 gram ciğer

2 su bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı sumak

1/2 demet doğranmış maydanoz

1 su bardağısıvı yağ

1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 adet kırmızı soğan

1 çay bardağı un

1 çay kaşığı tuz

2 adet patates

1 çay kaşığı toz kişniş

Tarif 

Kuzu ciğerinin zarını ayıkladıktan sonra küp küp doğrayın. Ciğerleri süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Unu derin bir kaseye alıp tuzu ve karbonatı içine ekleyin. Ciğerleri una koyup harmanlayın. Sıvı yağı tavada ısıtıp fazla ununu silkelediğiniz ciğerleri yağa alın. Pişmeye başladıkları noktada kırmızı biberi de ekleyip pişirmeye devam edin. Patatesleri küp küp doğrayıp başka bir tavada sıvı yağ kızdırın ve patatesleri yağda kızartın. Ciğerleri ve patatesleri yağını süzdürüp servis tabağına yerleştirin. Piyaz için soğanı doğrayıp üzerine tuzu serpin ve ovalayın. Sumağı ve ince doğranmış maydanozu da soğanlara ekleyin. Hazırladığınız ciğer, patates ve soğan piyazını birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal