Kanserli hücreleri tek tek öldüren Graviola meyvesinin faydaları neler? Graviola meyvesi nerede bulunur?

Hastalıkların belki de en korkutucusu olan kanser dünyanın her yerinde tedavi yöntemi açısından zorlanılan rahatsızlık olarak bilinmektedir. Önde gelen ölüm sebeplerinden olan kanser için hayatta kalmanın yüksek oranlarda olması için tedavi yöntemleri aranıyor. Kansere iyi gelen ve hücreleri öldürdüğü söylenen graviola meyvesinin yararları araştırılmaya başlandı. Kansere iyi gelen meyve nedir? Graviola meyvesi yararları nelerdir?

22.07.2022-12:01 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-13:51)

Kanser hastalığı üzerinde en dikkat edilmesi gereken ise beslenmektir. Fakat önümüze gelen her besin yerine yararları olanların tüketilmesi önerilmektedir. Kanser üzerinden bilinen tedavi yöntemlerinden olan kemoterapi gibi durumlar üzerine kansere iyi gelen meyvelerin olduğu da bilinmektedir. Halk arasında kanser hücrelerini öldürdüğü söylenen graviola meyve ise internet üzerinde araştırılmaya başlandı.

Graviola meyvesi nedir, yararları nelerdir? 

Kanser üzerine yapılan araştırmalar üzerine graviola meyvesi C vitamini ve bağışıklık sağlığını güçlendirdiği bilinen antioksidanlar bakımından oldukça zengin olduğu belirlendi. Patojenlere karşı savunma yeteneği geliştirerek ve serbest radikallerin yok olması adına bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde büyük rol oynamaktadır. 

graviola meyvesi yararları

Graviola meyvesi nedir? 

Genellikle Afrika, Güney Amerika ve Güneydoğu Asya'da yer alan yağmurların çok olduğu ormanlarda elde edilir. Türkiye'de ise bu meyve ''tarçın elması'' olarak da bilinmektedir. 

Kanser üzerinde yapılan incelemeler üzerine bu meyvenin hücreler üzerinde etkili olduğu ve seçici olarak hücreleri öldürülmesinde etkili olduğu tahmin ediliyor. New York Üniversitesi Ruh Sağlığı Bölümü'nden Yoga, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dergisi'nde yazan Constantino Mazzanobile, Graviola'nın kanser üzerindeki etkilerinin yalnızca Adriamisin adlı ile karşılaştırılmakla kalmayıp, laboratuvar çalışmalarında bariz bir şekilde aştığını gösteren araştırmalara atıfta bulundu.

graviola meyvesi yararları

Yapılan araştırmalar sonucunda ise bitkideki bir bileşenin kanser hücrelerini, adriamisinden 10.000 kat daha yüksek olduğu ve güçlü olduğu tespit edildi. 

Purdue Üniversitesi'ndeki araştırmacıların tespitlerine üzerine ise graviola yapraklarının özlerinin en az altı kanser türünde kanser hücrelerini yok ettiği ve özellikle prostat kanserinde etkili olduğu belirlendi. 

graviola meyvesi yararları

Kanser hücrelerini yok eden diğer besinler 

- Brokoli 

Turpgillerden olan brokoli sebzesi içeriğinde güçlü antikanser özelliklerini barındırır ve bitki bileşiği olan sülforafan da bulundurur. 

İncelemeler üzerine sülforafanın meme kanseri hücrelerinin boyutunu ve sayısını yüzde 75 oranına kadar azalttığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra ise turpgillerden sebzelerin çok fazla tüketilmesi de kanser riski ile bağlantılı olmaktadır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal