Kandil simidi fiyatı ne kadar, kutusu ne kadar? Kandil simidi fiyatı

Müslümanlar için özel ve önemli olan kandil günlerinde, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören kandil simidinin fiyatı Berat Kandilinin yaklaşmasıyla satın almak isteyen vatandaşlar tarafından fiyatı merak edilmeye başladı. Bu özel gün ve geceleri bol bol ibadet ve dua ile geçiren vatandaşlar, kandil simidi dağıtmayı da ihmal etmiyor.

16.03.2022-16:34 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-17:02) Kandil simidi fiyatı ne kadar, kutusu ne kadar? Kandil simidi fiyatı

Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan kandil simidi geleneği hala devam ediyor. Müslümanlar 17 Mart Perşembe günü idrak edecekleri Berat Kandili nedeniyle kandil simidin fiyatını da araştırmaya başladı.

Kandil simidinin fiyatı

Geçtiğimiz Miraç Kandilinde şehirlere göre değişse de kandil simidinin ortalama kilogram fiyatı 60 TL, 10'lu kandil simidinin kutu fiyatı ise 15-20 TL civarında seyrediyordu. Berat kandilinde kandil simidinin fiyatı ise bu minvalde olması bekleniyor.

kandil simidi fiyatı

Kandil simidin tarihi

Osmanlı'nın saray geleneklerinden olan ve günümüzde farklı aroma görünüme sahip olan, kandil gecelerine özel olarak hazırlanan kandil simidi, hala aynı özveriyle üretilmeye devam ediyor.

16'ncı yüzyıldan itibaren her kandil gecesi İstanbul halkı tarafından hayır işleyerek ibadet edilerek geçirilmesi gelenek haline getirilmişti. 2. Selim döneminde (1566-1574), camiler kandiller yakılarak aydınlatılmış, ihtiyaç sahipleri için çörekler ve simitler yapılmaya başlanmıştı. ve bunların tümü gün geçtikçe bir adet halini almaya başlamıştı. kandil simidin şekli ve tadı zamanla değişerek günümüzde ki halini almıştı. İstanbul'un fırınları pastaneleri, 1800'lü yıllardan bu yana İstanbul’un önemli bir geleneği olan kandil simidi yapımını sürdürmekte ve günümüzde bir gelenek haline gelen bu davranış tüm Türkiye de Müslüman alemi tarafından ilgi görüp yaşatılmaya devam etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal