Bugün kandil mi, ne kandili? Berat Kandili ne zaman? Berat kandili tarihi 2022

Şaban ayının 15. gün akşamı idrak edilen Berat Kandiline sayılı bir zaman kaldı. Berat Kandili gecesi ibadet etmek isteyen vatandaşlar Berat Kandili'nin gününü aksatmamak için 'Bugün kandil mi, ne kandili?' şeklinde sorular sorarak sorularına yanıt aramaya başladılar.

16.03.2022-11:54 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-11:55) Bugün kandil mi, ne kandili? Berat Kandili ne zaman? Berat kandili tarihi 2022

2022 yılı içerisinde kandil günlerini açık bir şekilde yayınlayan Diyanet, Regaib ve Miraç Kandili'nin hemen ardından gelen Berat Gecesi'nin de Mart ayı içerisinde idrak edileceğini duyurmuştu. Ramazan ayının geleceğini haber veren ve o şekilde anılan Berat Gecesinde tövbe ederek ibadet etmek oldukça fazla önemlidir. Şaban ayının 15. günün akşamına denk gelen kandil günü için Müslümanlar, oruç tutup namaz kılmaya ve aynı zamanda Kuran okumaya hazırlanıyor.

Berat Kandili ne zaman?

Günahlardan arınma Amel defterinin yazılması anlamını da taşıyan Berat Kandili, müminlerin tövbe kapılarını aralayarak bu mübarek geceyi ibadet ederek geçirmesi tavsiye ediliyor. Diyanetin yayınladığı fetvaları ışığında, tüm İslam alemi özellikle kandil günlerini oruç tutup namaz kılarak geçiriyorlar. 

Berat Kandili ne zaman?

Mart ayı içinde idrak edilen ve Şaban ayının 15. gününün akşamını 16. gününe bağlayan gece Berat Kandili olarak kabul edilmiştir. Bu yıl berat Kandili belirlenen takvime göre 17 Mart 2022 Perşembe akşamı idrak edilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal