Kanada'nın Ardından İngiltere'de de Çocuk İstismarı

İngiltere'de çocuklara yapılan istismarı araştıran komisyon, Lambeth'teki 5 bakımevinde yüzlerce çocuğun zulüm ve cinsel istismara uğradığını açıkladı.

28.07.2021-11:43 - (Son Güncelleme: 28.07.2021-12:27) Kanada'nın Ardından İngiltere'de de Çocuk İstismarı

Kanada'nın ardından şimdi de İngiltere'deki çocuk istismarı ve şiddet vakaları dünya gündemine oturdu.

Çocukların Cinsel İstismarına İlişkin Bağımsız Soruşturma (IICSA), meydana gelen olayların derinine indiğinde şok edici ayrıntılara ulaşarak, halkı ile paylaştı.

5 BAKIMEVİ MERCEK ALTINA ALINDI

Çocukların Cinsel İstismarına İlişkin Bağımsız Soruşturma'ya (IICSA) göre yüzlerce çocuk Lambeth'teki bakımevlerinde bulunduğu sırada işkence ve istismara uğradı.

Soruşturmanın neticesinde geçmişi 1960'lı yıllara kadar uzanan olaylar incelenmeye başlandı. Olayların yaşandığı adres olan Angell Road, South Vale Assessment Centre, Shirley Oaks kompleksi, Ivy House ve Monkton Street olmak üzere 5 bakımevi mercek altına alındı.

CİNSEL SALDIRILARA GÖZ YUMULDU

Soruşturmanın neticesinde yapılan açıklamalara göre Güney Londra'da yer alan Shirley Oaks ve South Vale'in, şiddet ve cinsel saldırılara izin verilen acımasız yerler olduğuna dikkat çekildi.

Raporda, bir başka bakımevi olan Angell Road'da da aralarında 5 yaşından küçük çocukların da olduğu onlarca çocuğun sistematik bir şekilde cinsel istismara uğradığı aktarıldı.

Çocukların Cinsel İstismarına İlişkin Bağımsız Soruşturma, onlarca senedir devam eden istismarın anlaşılması zor bir ölçekte olduğunu rapor etti.

Soruşturma başkanı Prof Alexis Jay konu ile ilgili olarak, "Yıllarca yatılı ve koruyucu bakımdaki çocuklar, anlaşılması zor seviyelerde zulüm ve cinsel istismara maruz kaldılar" dedi.

İŞKENCE VE IRKÇILIK YAPILDI

Soruşturmanın neticesine göre, bu evlerde kalan çocukların büyük bir kısmının siyahi olduğuna dikkat çekiliyor. Siyahi çocukların istismar ve işkencenin yanı sıra yıllar boyunca ırkçı bir tutuma da maruz kaldığına dikkat çekiliyor.

Çocuklara yapılan zulüm ve istismarın resmi belgelerin gösterdiğinden çok daha fazla olduğu da vurgulanıyor.

Soruşturmaya göre, bölgedeki yetkililer çocukların kaldığı evlerde şiddet ve cinsel saldırının yapılmasına da izin verdi. Hatta bilinen istismarcılara karşı herhangi bir harekete de geçmedi.

BELEDİYE ÖZÜR DİLEDİ

Rapor neticesinde bir başka gerçek daha gözler önüne serildi. Bu evlerde yaşamakta olan çoğu aile üyelerinin ellerinde şiddete ve ihmale maruz kaldıktan sonra bakım altına alınan çocuklar olduğuna dikkat çekildi. Bu çocukların yurtlardaki deneyimlerinin, evde öz aileleri ile yaşadıklarından daha kötü olduğu da açıklandı.

Güvenlik görevlileri daha fazla suçun tespit edilmesine sağlayacak belgeleri takip etmedeki başarısızlıkları yüzünden eleştirildi.

Lambeth Belediyesi, korkunç istismarların yaşanmasındaki payından dolayı soruşturma komisyonundan özür diledi. Belediye 2016 yılında istismara uğrayan mağdur kişilerden özür diledi ve bakımevlerinde zarar gören kişilere de tazminat ödedi.

1977'DE BANYODA ÇOCUK ÖLÜ BULUNMUŞTU

IICSA, emniyet güçlerine 1977'de bu bakımevlerinden biri olan Shirley Oaks'ın banyosunda ölü bulunan çocuk olayını araştırmasını önerdi.

Çocuğun, bakımevinde bir görevli tarafınca cinsel istismara uğradığı iddiası yapılmıştı. Uygun olmayan gönüllüler çocuklarla vakit geçiriyordu.

Lambeth Konseyi’ne 1983'te kapatılan Shirley Oaks ile bağlantılı 177 personel ve en az 529 bölge sakinini kapsayan suistimal iddiaları açıklandı.

DURUŞMANIN ÖNCESİNDE İNTİHAR ETMİŞTİ

Sözü edilen iddialara göre bu bakımevinde uygun olan bir şekilde inceleme yapılmayan gönüllüler, çocuklarla uzun bir süre vakit geçirdi. Gönüllülerden biri olan Geoffrey Clarke, 1970'lerin başından itibaren Shirley Oaks'ta çocuklarla rahatlıkla ve düzenli olarak vakit geçirebiliyordu.

Clarke, 1998'de sadece üç çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan ceza alsa da 40 çocuğa tacizde bulunduğuna yönelik iddialar da yapılıyor. 1992'den bu zamana kadar çok sayıda taciz suçu ile suçlanan Clarke, duruşmanın öncesinde intihar etti.

Bakımevlerindeki altı cinsel istismar faili, 1994 ve 2019 yılları arasında çocuklara yönelik cinsel istismardan hüküm giymişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal