Kanada Milli Takımı'nın Teknik Direktörü John Herdman, hem erkekler hem de kadınlarda Dünya Kupası'na katılma başarısı gösteren ilk çalıştırıcı oldu!

Kanada, 2022 Dünya Kupası için Katar biletini alırken takımın teknik direktörü John Herdnman bu başarısıyla futbol tarihine ismini yazdırdı. Teknik adam hem derkekler hem de kadınlarda Dünya Kupası'na katılma başarısı göstermiş oldu.

28.03.2022-13:58 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-16:07) Kanada Milli Takımı'nın Teknik Direktörü John Herdman, hem erkekler hem de kadınlarda Dünya Kupası'na katılma başarısı gösteren ilk çalıştırıcı oldu!

Kanada, 1986'dan sonra ilk kez Dünya Kupası'na katılmanın mutluluğunu yaşıyor. 2022 Dünya Kupası için Katar biletini alan ve yakından tanıdığımız yıldız futbolcular olan Atiba Hutchinson ve Cyle Larin'li Kanada'da teknik adam John Herman futbol tarihine adını yazdırdı.

Futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi

46 yaşındaki İngiliz teknik adam hem kadınlarda hem de erkeklerde Dünya Kupası'na katılım sağlayan ilk teknik adam olarak kayıtlara geçti. Bu başarısıyla teknik adam futbol dünyası tarafından büyük alkış aldı.

Kariyeri dikkat çekiyor

2003'te Yeni Zelanda'ya giden Herdman burada federasyonda bazı önemli görevlerde bulundu. 2006 yılında Yeni Zelanda Kadın Milli Futbol Takımı'nın başına geçen İngiliz teknik adam, 2011'e kadar bu görevde bulundu. Herdman yönetimindeki Yeni Zelanda, 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda mücadele etti.

Teknik adam başarısıyla alkış aldı.

2011'de Kanada Kadın Futbol Milli Takımı'nın başına geçtikten kısa süre sonra ise Meksika'daki Pan Amerikan Oyunları'nda altın madalya kazanan teknik adam 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda ise takımıyla bronz madalyanın sahibi olmuş oldu.

Teknik adam 2018 yılında Dünya Kupası elemeleri için Kanada Erkekler Milli Takımı'nı devraldı. Herdman'ın hocalığını yaptığı Kanada, FIFA Dünya Sıralaması'ndaki en yüksek dereceli olan 72. sıradan 33. sıraya kadar yükseldi.

Herdman yönetimindeki Kanada, 2022 Dünya Kupası'na katılma hakkı elde ederek 36 yıllık aradan sonra bu başarıyı elde etti. Bu anlamda teknik adam hem kadınlarda hem erkeklerde Dünya Kupası'na katılan ilk teknik adam oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal