Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç açıklamalarda bulundu: 'Kamu Denetçiliği Kurumu vatandaşın dertlerine çözüm arayan bir kurum!'

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, vatandaşların sıkıntılarına çare olacak açıklamalarda bulundu. Kamu Denetçiliği Kurumunun vatandaşın dertlerine çözüm aranan hak arama kurumunun olduğunu ifade etti.

02.06.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-17:36)

Kira ve emlak fiyatlarında fahiş fiyat artışları ilgili konuya değinen Malkoç, "KDK, kamu hizmetleriyle alakalı konuları denetleyen bir kurum olduğu için bu hususların çok içine giremiyor ancak vatandaşın dertlerini ilgili idare kurumlarıyla temasa geçerek çözüm konusunda önerilerde bulunuyoruz. Konuyla ilgili Toplu Konut İdaresi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile temaslarımız oldu, bu konuda gerekli önerileri kendilerine yaptık." ifadelerini kullandı.

"Eninde sonunda onun bedelini öder"

Bazı insanların fırsatçılık yaptığını dile getiren Malkoç, "Fırsatçılık yapanlar, haksız kazanç elde etmeye çalışanlar elbet bugün olmazsa yarın hesabını verecekler. Vergi daireleri onların yakasına yapışacak, adliyeler onların yakasına yapışacak. O açıdan fırsatçılık yapmadan, hukukun sınırları içerisinde makul, vergisini tam vererek ve helal kazanç elde etmeye çalışmalıdır. Şunu unutmayalım, haksız kazanç kısa zamanda elde edilen kar kimseye fayda getirmez. Eninde sonunda onun bedelini öder." ifadelerine yer verdi.

Emlakçılar mutlaka duyarlı olmalı

Fiyat artışlarının kurallar dahilinde olması gerektiğini ve kuralların var olduğunu ifade eden Malkoç, "Serbest piyasa demek herkesin kafasına göre kira, daire fiyatını belirlediği bir piyasa değildir. Bunun da kuralları vardır çünkü kamu düzeni vardır. Bir kamu ahlakı vardır, devletin yönetimi vardır. Parası olan insanlar olduğu gibi parası olmayan kirasını ödeyemeyen insanları vardır. Bu anlamda alıcılar, satıcılar, emlakçılar mutlaka duyarlı olmalı." ifadelerini kullandı.

Emlakçılar mutlaka duyarlı olmalı

"Çalışmalar yapması, bilgilendirmesi gerekir ve denetlemesi gerekir"

Gündeme dair konuyla ilişkin çalışmalar yapılmasını dile getiren Malkoç, "Emlakçılar arasında çeteleşmeler, gruplaşmalar oluşmuş. Bu suçtur. Emlakçı odaları var, mutlaka müdahale etmesi gerekir. Emlak odalarının mensuplarını eğitmesi gerekir, bunlarla ilgili çalışmalar yapması, bilgilendirmesi gerekir ve denetlemesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"Hukuki olanı yapmak, meşru davranmak gerekir"

Son olarak sözlerine eklemeler yapan Kamu Başdenetçisi Malkoç, "Geçmişte de fırsatçılık yapanlar oldu. Bir kısmı soluğu adliyede aldı, bir kısmının vergi memurlarıyla başı sıkıntıya girdi. Makul olmak gerekir, hukuki olanı yapmak, meşru davranmak gerekir, helali haramı gözetmek gerekir." uyarılarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal