Fahiş ev kiralarında son durum ne? TOKİ kira eksenli sosyal konut projesini duyurdu! Kiracı ve ev sahibi hakları korumaya geçti

Son günlerde arkası kesilmeden artışa geçen ev kiraları üzerine hükümet olaya el attı. Ev sahiplerini ve kiracıları düşünerek geliştirilen yasa üzerine çalışmalar boy gösterirken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı fahiş ev kiraları üzerine görüşmeler başlattı. TOKİ'nin kira eksenli sosyal konut projelerini geliştirmesi ve kira sınırlamasının geçici olması öneri geldi. Ev kira fiyatları düşecek mi? Fahiş ev kiralarında son durum ne? TOKİ sosyal konut projelerini ne zaman yapacak?

30.05.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-13:00) Fahiş ev kiralarında son durum ne? TOKİ kira eksenli sosyal konut projesini duyurdu! Kiracı ve ev sahibi hakları korumaya geçti

Ev kiralarının artışı üzerine AK Parti ve bakanlıklar harekete geçti. Kiraların artışında hem kiracı hem de ev sahibi düşünülerek düzenlemelerin yapıldığı duyuruldu. Fahiş ev kiralarının artışı ve bu durumu stabil hale getirmek için görüşmeler başladı. TOKİ'nin kira destekli sosyal konut projelerine gözler çevrilirken, kiracıların ve ev sahiplerinin haklarını koruyacak düzenlemeler açıklandı. İşte detaylar haberimizde...

Kiracı haklarını koruyacak ev kira düzenlemesi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yakından ilgilendiği fahiş kiralara karşı kiracının haklarında düzenlemeye gidildi. Haziran ayıyla beraber alınan kararların bitirileceği ve kiracıların haklarının aranacağı duyuruldu. İnternet üzerinde bulunan ilan siteleri ise yakında takip edilerek bilgi verme zorunluluğu getirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Ev kiralarında fahiş düzenlemesi

Tapu sürecinde yaşanan vergi kaybı alınan ürünün değerinin az gösterilmesi gibi durumlar için bakanlık harekete geçti. Düşük ekspertiz olmak üzere tapu işlemleri ile ilgili konular ele alındı. Yapılan incelemeler sonucunda kredi ve konut bedeli arasındaki 40 kata ulaşan farklar belirlenirken ev sahipleri için uyarı geldi.

Ofis alanına 25 bin konut

Ev fiyatlarının hızlı bir yükselişe geçmesi üzerine Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, kira sınırlamasının geçici olması gerektiğini yoksa ev sahiplerinin ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Bölge de kira rayici belirlenerek kiralama şartları ve TC vatandaşlarına kiraya verme şartı ile ofis alanlarının konut haline getirilmesi için teklifler geldi.

İlan sitelerinde bilgi verme zorunluluğu

İlan sitelerinde değişiklik

İnternet üzerinden ev bakan ve ev satan milyonlarca kişi var. İlanda fahiş artırımının olmasıyla beraber yeni bir düzenlemeye gidilmektedir. Yapılan açıklama üzerine ilan sitelerinin bundan sonra bilgi verme zorunluluğu vardır. Bakanlık konu hakkında detaylı açıklamayı en kısa zamanda yapacaktır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal