Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum müjdeyi verdi! Devlet arsaları satışa çıkıyor!

Konutlarda fahiş fiyat uygulanması bir süredir gündemde yer ediniyor. Fahiş fiyatın önüne geçilmek için çözüm yolları aranırken hazine arazilerinin uygun fiyata satışa çıkarılması kararına varıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

30.05.2022-12:59 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-12:59) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum müjdeyi verdi! Devlet arsaları satışa çıkıyor!

Konut fiyatlarında fahiş fiyatlar hakkında acıkama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Ev sahibi olmak isteyen kişiler için hazine arazilerinin satışa sunulacağı açıklaması yapıldı. Vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için atılan bu adım ile uzun vadeli bir ödeme planının yapılacağı da açıklandı. Bakan Kurum, Şehrin çeperinde, vatandaşımızın yerleşecekleri alanı altyapısı ile birlikte hazırlıyoruz”ifadelerini kullandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Bakan Kurum açıkladı

Vatandaşlara müjdeli haberi açıklayan Bakan Kurum, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, arazi maliyetlerini de aşağı çekmek adına Hazine arazilerini çalışıyoruz. Şehrin çeperinde, vatandaşımızın yerleşecekleri alanı altyapısı ile birlikte hazırlıyoruz. Bunları uzun vadeli ödeme şekli ile satışa çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Bu proje için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kurum, metrekare büyüklüklerine göre arsaların belirleneceğini aktardı. Kurum açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

 “Mesela bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler yapılacak. Bazı yerlerde 8-10 bin metrekarelik arsada, emsal 0.50 olacak ve 3-4 katlı binalar yapılacak. Konut tipleri için biz projeler çalışacağız. Ancak vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek.”

Devlet arazileri satışa çıkıyor

Proje ne zaman hayata geçecek?

Konut fiyatlarında özellikle artış yaşanan Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi şehirlerde çalışmaların yürütüldüğü söylendi. Vatandaşların ihtiyaçlarına göre de sayı belirleneceği ifade edildi.Bakan Kurum, arsa satış işlemlerinin Ağustos ayında başlayacağını ve yıl sonuna kadar da düzenli satış yapılacağını söyledi. Satışların Milli Emlak Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ihale ile yapılacağı aktarıldı. İhale için hazırlanan ilan sayısı ise 1363 oldu.

Hazine arazileri nedir, satışı nasıl yapılır?

Hazine arazilerinin bir sahibinin olmaması nedeniyle devlete ait olan arazilerdendir. Kişinin taşınmazı olan bu arazilerden sorumlu olan kişiler ise müdürlükler ise defterdarlık emlak müdürlüğü, mal müdürlüğü ve milli emlak müdürlüğüdür. Taşınmaz malın il sınırı içerisinde olması durumunda milli emlak müdürlüğüne ya da defterdarlık emlak müdürlüğüne gidilmesi gerekmektedir.

Hazine arazisi satın almak isteyen kişiler öncelikle ilgili kuruma dilekçe ile başvuru yapmalıdır. Bu arazilerin kişinin malı olabilmesi içinde satın alınması gerekmektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal