Kalp Hastalığı Riskini Kızartılmış Besinler Artırıyor Olabilir

Çin’de yapılan bir araştırma, kızartılmış gıda tüketiminin, kalp hastalığı riskini artırabileceğini ortaya çıkardı.

21.01.2021-09:08 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-09:35) Kalp Hastalığı Riskini Kızartılmış Besinler Artırıyor Olabilir

Çin'de bulunan Şıncın Üniversitesi Sağlık Bilim Merkezi, Şıncın Guangming Bölgesi Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi, Bao'an Kronik Hastalıkları Önleme ve İyileştirme Hastanesi ile Cıngcou Üniversitesinden bilim insanları tarafından yapılan araştırma kapsamında, kızartılmış gıda tüketiminin kalp hastalığına etkisi ve buna bağlı ölüm oranları inceleme altına alındı.

 

‘Heart’ isimli dergide yayımlanan araştırmada bilim insanları, önceden yayımlanan 19 araştırmanın sonuçlarını dikkate alarak 560 bin kişiye ait 37 bin kalp hastalığı vakasını tetkik etti. Aynı zamanda son 10 yıl içerisinde meydana gelen yaklaşık 86 bin ölüme ilişkin sonuçlar üzerinde de çalışmalar yapıldı.

Şıncın Üniversitesi Sağlık Bilim Merkezinden bilim insanı Pey Çin, ‘Haftada yaklaşık 113 gram kızartılmış gıda tüketimi, kardiyovasküler sorun oluşması riskini yüzde 3, kalp hastalığı riskini yüzde 2, kalp yetmezliği riskini ise yüzde 12 artıyor’ dedi.

Araştırmada, kızartmanın genel olarak doymuş bitkisel yağlarla yapıldığı ve zararlı trans yağ asitleri içerdiği aynı zamanda bu şekilde pişirmenin ateşe tepki olarak zararlı kimyasalların oluşmasına sebep olduğu ifade edildi.

 

Aynı zamanda araştırmada, kızartılmış gıda tüketiminin artmasıyla kalp hastalıklarının ilerlemesi arasında doğru orantı olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal