Kalanşo Çiçeğinin Bakımı Püf Noktaları Nelerdir?

Küçük rengarenk çiçekleri olan, bakımı oldukça kolay olan ve fazla yer kaplamayan bir saksı çiçeği istiyorsanız, tercihinizi Kalanşo’dan yana kullanabilirsiniz. Peki kalanşo çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır?

26.12.2019-10:20 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-10:14)

Sukulent familyasından olup Afrika ve Asya kökenli tropik bir bitkidir. Sukulentlerin bakımı ve çoğaltılması oldukça kolaydır. Bu nedenle evde bakmak çok sık tercih edilen bir çiçek türüdür. Peki bakımı nasıl yapılır? İşte cevabı…

KALANŞO ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kalanşo çiçeği, aydınlık ortamlarda yetiştirilmelidir ama direkt gün ışığına maruz kalmamalıdır. Yaz aylarında haftada 2 kere sulanırken kış aylarında haftada 1 kere saksı üzerinden sulamak yeterli olacaktır. Sulama esnasında kullanılan su kanının ölçeği hep aynı olmalıdır. Kalanşo çiçeği rüzgar akımı lan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14-15 derecenin altına düşmemelidir. Kalanşo çiçeğinin, dallarının üzerindeki çiçeklerin solmasından sonra bitkinin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı ve budanan bölgenin içerisine hava akımının girmesine engellemek için, üzeri kapatılmalıdır. Yılda bir kere Nisan ayında toprak değişimi yapılmalıdır. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus yeni saksının eski saksıdan en az bir numara büyük olması gerekmektedir. Kalanşo çiçeği, sonbahardan başlayıp yaz başına kadar çiçek açabilir.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal