Kahvaltıların Gözdesi: Peynir Tabağı!

Sabah kahvaltıları veya brunchlar için hazırlanan peynir tabakları her zaman iştah kabartmıştır. Pek şık bir peynir tabağı hazırlamanın püf noktaları nelerdir?

02.01.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-12:46)

Dikkat çekici, zengin ve kullanışlı sunum tabakları sofraları her zaman şık göstermiştir. Hazırlanan sofraların her zaman en gözdesi peynir tabakları olmuştur. Peki, peynir tabağı nasıl hazırlanır işte detaylar…

ŞIK PEYNİR TABAĞI NASIL HAZIRLANIR?

Peynir, ülkemizde en önem verilen öğünlerden biri olan kahvaltının vazgeçilmez parçalarından biridir. Yöresel ve geleneklere göre çeşitlilik gösteren peynir genelde birbirlerinden ayrı servis edilir. Ancak son zamanlarda kahvaltılar için özel olarak hazırlanan peynir tabakları dikkat çekmeye başladı. Peynir tabağı hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalardan bir tanesi yeşilliklerle süslenmesidir. Maydanoz, dereotu, nane, fesleğen gibi yeşillikleri kullanarak renkli bir sunum hazırlayabilirsiniz. Aynı şekilde kırmızı biber, havuç, domates ve salatalıkları da dekoratif şekilde doğrayarak tabağınızı renklendirebilirsiniz. Peynirlerinizin çeşitlerine göre üzerlerine susamda serpiştirebilir, üzüm ve elma gibi meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Kuruyemişler de kahvaltı esnasında oldukça fazla tüketilmektedir. Peynir tabağınızın köşesini badem, fındık, ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı gibi sevdiğiniz kuruyemişlerle süsleyerek hem görselliğine ayrı ahenk hem de lezzetine farklı bir tat katabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal