Kahramanmaraş’ta depremzedeler yuvalarına kavuşuyor: Konutların anahtar teslim süreci başladı

Geçtiğimiz yılın başında Kahramanmaraş’ta yapılan depremlerin ardından bölgede yapımına başlanan afet konutları, an itibariyle hak sahiplerine teslim edilecek. İşte detaylar…

22.02.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-17:41)

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında yapımına hızlı bir şekilde başlanan afet konutları hak sahiplerine teslim ediliyor.

"Kahramanmaraş'taki asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu deprem 11 ilde etkisini göstermişti. Depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan deprem konutlarının ilk aşamaları tamamlandı.

Konutların anahtar teslim süreci başladı

Depremin yıl dönümü olan 6 Şubat'ta, il genelinde tamamlanan deprem konutlarının kura çekimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmişti. Kura sonuçlarına göre deprem konutu kazanan vatandaşlara AFAD tarafından bilgilendirme mesajları iletildi. Yeni evlerine kavuşan depremzedelere anahtar teslimatları başlatıldı. Özellikle Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Mahallesi'nde tamamlanan deprem konutlarında, ev sahibi olacak vatandaşların mutlu bekleyişi sürüyor.

Kahramanmaraş afet konutları

Anahtarı aldık çok şükür

Depremzede Osman Bülbül ve dünürü Hüseyin Tolukan, yeni evlerinin anahtarını aldı. Ev sahibi olan Osman Bülbül, polis lojmanlarındaki eski evlerinden buraya taşınacak olmaktan memnuniyetini ifade ederek, "Allah razı olsun, bizi rezillikten kurtardı" dedi. Tolukan ise Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederek, "Oğluma evi gösteriyoruz. Böyle bir ev ele geçmez, bundan daha iyisi olmaz. Anahtarı aldık, Allah'a şükür" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal