Marmara Denizi'nde batan geminin mürettebatını arama çalışmaları hızla devam ediyor: Gün 8!

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında meydana gelen kargo gemisi faciasında kaybolan 4 mürettebat için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 8. gününde de devam ediyor. İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisi olayı, bölgedeki yetkilileri seferber etti.

22.02.2024-10:53 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-14:48) Marmara Denizi'nde batan geminin mürettebatını arama çalışmaları hızla devam ediyor: Gün 8!

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının 8. gününde 660 personel, havadan ve karadan alan tarama ile denizden arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Olayın meydana geldiği bölgede yoğun bir çaba sarf edildiğini ifade eden Vali Demirtaş, kayıp mürettebatın bulunması için her türlü çabanın gösterildiğini vurguladı. Havadan ve karadan yapılan alan taramaları ile denizde devam eden arama kurtarma çalışmaları, güçlü bir koordinasyonla devam ediyor. Gemide bulunan mürettebatın kurtarılması için gece gündüz demeden sürdürülen bu çabalar, bölgedeki aileler ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Batuhan A Gemisi’nin 6 kişilik mürettebatından Zeynep Kılınç ve Hüseyin Tutuk'un cansız bedenlerinin enkazda bulunmasının ardından, kayıp 4 mürettebat için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Denizin 51 metre derinliğinde tabana oturan gemi üzerinde konuşlu "Nene Hatun Gemisi"ndeki görevliler, İnsansız Su Altı Robotu (ROV) kullanarak görüntüleme ve tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu süreçte, dalışların koordinasyonu ise "TCG Akın Gemisi"nden sağlanıyor. Olaya müdahalede bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları ve AFAD ekipleri, havadan, deniz yüzeyinden ve karadan arama çalışmalarını sürdürüyor.

Ne olmuştu?

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan hareket eden ve Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkan "Batuhan A" adlı kargo gemisi, 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında kötü hava ve deniz şartları nedeniyle battı. Olayın ardından gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bu süreçte hayatını kaybeden mürettebat üyeleri Zeynep Kılınç ve Hüseyin Tutuk'un cansız bedenlerine ulaşıldı. Ancak, diğer 4 mürettebatın akıbeti henüz belirlenmiş değil. Olayın detaylarına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal