Meteoroloji uyardı: Yağmur ve karla karışık hava Türkiye'yi sarıyor, çığ tehlikesi yükseliyor!

Meteoroloji'nin son dakika uyarısına göre, Türkiye genelinde birçok bölge yağışlı geçecek. Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu sağanak yağmurlu, Doğu Anadolu Bölgesi ise karla karışık yağmurlu olacak. Bu durum, özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile bazı illerde çığ tehlikesini artırabilir.

22.02.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-10:57)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu görülüyor.Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bu akşam saatlerinde Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde aralıklı yağışlar bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile bu gece Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bölgelerimizde hava durumu

- Marmara Bölgesi: Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. İstanbul, Edirne, Kırklareli, ve Kocaeli genelinde hava durumu parçalı bulutlu olacak.

- Ege Bölgesi: Manisa, İzmir, Denizli ve Afyonkarahisar'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden sonra bölge genelinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

- İç Anadolu Bölgesi: Ankara, Konya, Eskişehir ve Çankırı'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Konya'da öğle saatlerinden sonra yer yer yağmurlu hava bekleniyor.

- Batı Karadeniz Bölgesi: Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akşam saatlerinde Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yağışlar görülecek.

- Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin'de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

- Doğu Anadolu Bölgesi: Erzurum, Kars ve Malatya'da öğle saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gece saatlerinden itibaren bölgenin batısında aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

Hava durumu raporuna göre, genel olarak Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yağışlar özellikle kuzey ve batı bölgelerinde etkili olacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal