CHP’de 6 Şubat skandalı: Deprem turistlerinin faturası ortaya çıktı

CHP’deki bazı isimlerin, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerden sonra Adana’da 5 yıldızlı bir otelde konakladığı ve tüm masraflarını Büyükşehir Belediyesi’ne çıkarttığı ortaya çıktı.

22.02.2024-09:15 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-17:39)

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin henüz başlarında, CHP’den bazı isimlerin Adana’daki 5 yıldız otelde konakladığı ve tüm masraflarını Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ödettiği ortaya çıktı.

Deprem turistlerinin faturası ortaya çıktı

Sabah gazetesinden Murat Karaman'ın haberine göre; CHP'li eski ve yeni milletvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi, Gökçe Gökçen, Levent Gök, Engin Özkoç'un aralarında bulunduğu CHP'li grup, 6-24 Şubat 2023 tarihleri arasında Adana'nın beş yıldızlı bir otelinde belirli aralıklarla konakladı ve yarım veya tam pansiyon hizmetinden faydalandı.

CHP deprem fatura

Beş yıldızlı otel, 28 Şubat 2023 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi'ne konaklama ücretini içeren 408 bin 800 TL'lik bir fatura sundu. Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Ejder Mehmet Sıkık ise 13 Mart 2023 tarihinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na, fatura tutarının ödenmesi adına e-imzalı bir yazı gönderdi.

Yazıda ‘depremzede konaklama’ bedeli yer aldı

Yazıda, ödemenin "Belediye bütçesinden yapılacak temsil, ağırlama ve tören giderleri yönergesinin 10. maddesi gereğince belde içinde gerekli olan veya mahalli örf, adet ve sosyal yaşantı içinde gerekli sayılan etkinlik ve törenler için (nişan, ölüm vb.) harcama yapılabilir" maddesinden faydalanarak "Depremzedelerin konaklama" bedeli olarak ödeme yapılmasını talep etti. Sıkık'ın talimatı üzerine ücret otel tarafından ödendi.

150 kişi otelde konakladı

Otelde konaklayan kişiler arasında CHP İstanbul milletvekili Engin Altay, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İzmir milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, eski CHP İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi, eski CHP Ankara milletvekili Levent Gök ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel koruma müdürü Koray Aslan da bulunuyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal