Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi tarihi 2022

İslam aleminde bin aydan daha hayırlı bir gece olduğuna inanılan Kadir Gecesi,2022 yılında da ibadetlerle geçirilecek. Ramazan ayının içinde olduğumuz bu günlerde idrak edilecek olan Kadir gecesinden namazlar kılınarak dualar edilecek. Peki, Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? İşte, Kadir Gecesi tarihi 2022..

14.04.2022-23:56 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-23:56) Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi tarihi 2022

Ramazan ayın içerisinde oruç ibadetleri yerine getirilirken, manevi olarak bin aydan daha hayırlı bir gece olduğuna inanılan Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geleceği islam aleminden büyük merak konusu. Mübarek gecede namazlar kılarak ve dualar ederek Kadir gecesini karşılamak isteyen müslümanlar 2022 Kadir Gecesi'nin tarihine odaklandılar.

Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?

İslam dünyası içinde Ramazanın 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi'ni Kur’an okuyarak, namaz kılarak, dualar ederek ve günahlarından tevbe ederek geçirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini gün ve geceler takvimini takip den vatandaşlar Kadir Gecesi'nin ne zaman ve hangi gün idrak edileceğini sorguluyorlar.

Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Kur’an-ı Kerîm’in inmeye başladığı gece olarak bilinen Kadir Gecesi, bu yıl ibadet edilerek idrak edilecek. İnsanlar için hem yenilenme hem de diriliş vesilesi olarak kabul edilen Ramazan ayında idrak edilecek olan Kadir Gecesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler ve geceler takvimine göre 27 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor.

Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Kadir gecesinin, diğer gecelerden en feyizlisi ve en bereketlisi olduğu söylenir. Kadir Gecesi'nde gerçekleştirilecek ibadetler bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlı olduğu düşünülür. Kadir Gecesi'nin önemi ise aynı adı taşıyan sûrede şöyle anlatılır:

"Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ııe olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail (a.s.) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. Gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal