Bu yıl Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek? Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilmeli? Kadir Gecesi'nin anlam ve önemi!

Ramazan ayının 10 günü geçti bile. İnsanlar da Kadir Gecesi'nin yani ilk vahyin indiği gecenin ne zaman olduğunu araştırmaya başladı. Kadir Gecesi hangi gün olacak? Allah'ın Cebrail ile Hz. Muhammed'e ilk vahyi gönderdiği gece ne zaman? İşte Kadir Gecesi hakkında...

12.04.2022-20:55 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-20:55) Bu yıl Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek? Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilmeli? Kadir Gecesi'nin anlam ve önemi!

Ramazan Ayı'nın ilk 10 gününü geride bırakmış bulunuyoruz. Kadir Gecesi'nin yaklaşması ile birlikte insanlar Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geldiğini ve bu gecenin önemini araştırmaya başladı. Bu sene Kadir Gecesi, 27 Nisan'a denk gelmektedir. Yani 27 Nisan günü idrak edilecektir.

Kadir Gecesinin Anlam ve Önemi

Kadir Gecesi'nin anlam ve önemi:

Bu mübarek Kadir Gecesi'nde Allah tarafından insanlığa bir çağrı olarak, bir kapı olarak Kur'an indirilmeye başlanmıştır. Kur'anda geçen bir sure bu gecenin önemini ve anlamını çok net ve açık bir şekilde açıklamaktadır: ''Kur'an'ı bu gecede yani Kadir Gecesi'nde indirmeye başladık. Kadir Gecesi bin aydan kat ve kat daha hayırlıdır. Bu gecede Allah, Melekleri ve Cebrail'i yer yüzüne indirir. Güneş doğana kadar Melekler ve Cebrail esenlik yayarlar.''

Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilmelidir?

- Kur'an okumak.

- Tevbe-i istiğfar yani Tövbe Duası okumak.

- Salatü Selam yani salavat getirmek.

- Bol bol şükretmek ve hamdetmek.

- Bolca Allah'ın ismini zikritmek.

- Sadakada bulunmak.

Ramazan Ayı'ndaki her geceyi Kadir Gecesi olarak benimseyip hareket edersek de her gün şunları yapmalıyız:

- Ramazan Ayı boyunca kılınan her namazda Kadir suresini okumalıyız. (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa'fü annî.)

- Kur'an-ı Kerim'den birkaç sayfa okunmalıdır.

- Birkaç sayfa ilmihal okunmalıdır.

- Elden geldiği kadar ve durumun müsaitliği kadar, dinimizi doğru şekilde yayan kurumlara yardımda bulunmalı veya sadaka vermeliyiz.

- Kadir Gecesi kadar sabahı da değerli ve kıymetlidir. Bu yüzden Kadir Gecesi'nin sabahı da güzel değerlendirilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal