2022 Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, ayın kaçında idrak edilecek?

Her yıl olduğu gibi 2022 yılında da Ramazan ayının gelişiyle oruç heyecanı başladı. 2 Nisan Cumartesi günü Ramazan ayının başlangıcı olurken Kadir gecesinin ne zaman olduğu merak konusu oldu. İbadet dolu geçirilecek Kadir Gecesinin tarihi araştırılmaya başlandı. 2022 Kadir gecesi ne zaman? Diyanet takviminde yer alan dini günlerden Kadir Gecesinin tarihi haberimizde.

02.04.2022-20:43 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-20:43) 2022 Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, ayın kaçında idrak edilecek?

Kadir gecesinin önemi islam alemi tarafından bilinirken ibadet yapılarak geçirilmesi de ön görülmektedir. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği mübarek gün olan Kadir Gecesine Ramazan ayının gelişiyle yaklaştığı bilinmektedir. Ramazanın kaçıncı günü Kadir Gecesi? Kadir Gecesinin anlamı ve önemi nedir? Kadir gece hangi gün ve ayın kaçında sorularının yanıtı haberimizde

Kadir Gecesi ne zaman? 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının 26. Günü Kadir Gecesidir. Bu senenin Kadir Gecesi ise 27 Nisan 2022 Çarşamba gününe denk gelmektedir.

202 Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi anlam ve önemi 

Kadir kelimesi hüküm, şeref, güç ve yücelik gibi anlamlar taşımaktadır. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gecenin adı Kadir Gecesi olarak benimsendi. 

''Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kadar sürer.'' (Kadir Suresi 1-5 Ayetler)

Peygamberimiz (sav) buyuruyor:

“Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur'ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.”

Müslümanlar alemi tarafından Dini takvimde yer alan her gece ibadet dolu geçirilmektedir. Dualar, namazlar, tesbih çekmek ve nice ibadet seçenekleri ile geçirilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal