İŞKUR'dan personel alımı için müjdeli haber geldi! İŞKUR 5000 TL maaş ile personel alımı yapacak! Başvurular için şartlar açıklandı!

Son dönemde Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntı, işsizlik oranında artış, gelen zamlar gibi nedenlerle vatandaşlar sıkıntı yaşamaya ve iş arayışlarına başladılar. İŞKUR da personel alımlarının devam ettiğini duyurdu. İlanlarda bazılarında KPSS şartı aranırken bazılarında bu şart bulunmamakta. 5000 liralık maaş ile personel alımı yapacağını duyuran İŞKUR'un ilan ve alım detayları haberimizde...

02.04.2022-20:46 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-20:46) İŞKUR'dan personel alımı için müjdeli haber geldi! İŞKUR 5000 TL maaş ile personel alımı yapacak! Başvurular için şartlar açıklandı!

İŞKUR aktif bir şekilde personel alımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor ve bu alımların haberini resmi web sitesinden duyuruyor. 31 Mart alımlarını duyuran İŞKUR, ortalama 5 bin lira maaş ile personel alımı yapacağını duyurdu. En az ilkokul veya lise mezunu şartı ve KPSS'li/KPSS'siz şartları bulunmakta. Bazı personel alımı ilanlarında KPSS puanı 50-60 olmak zorunda. Bazı ilanlar ise yalnızca şart koşulan bölümden mezun olmuş olmayı gerektiriyor. Kamu kuruluşlarınca ve özel kurumlarca yapılan alımlarda hem İŞKUR şartlarını hem de ilanın içerdiği şartları yerine getirmek ve bulundurmak gerekiyor. 

İŞKUR Personel Alımları

Peki İŞKUR'un kendi şartları nelerdir?


1- 2527 sayılı kanun gereğince Türkiye vatandaşı olmak. (Yabancılar için: Türk Soylu Yabancılar Türkiye'de çalışma iznine sahip olmalı.)


2- 18 yaşını tamamlayarak reşit durumda olmak.


3- Daha önce ''Devletin güvenliğine zarar verecek suçta bulunmak, kanun düzenine ve işleyiş şekline karşı işlenen suçlar, devlet casusluğu yapma suçu, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, iflasa hile karıştırma suçu, ihaleye hile karıştırma suçu, kaçakçılık'' gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak.


4- En az ilkokul mezunu olma şartı.


5- Herhangi bir SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) aylığı/maaşı almıyor olmak. 


6- Kamu kuruluşlarının özel şartlarını yerine getiriyor olmak. 


İŞKUR alımlarına nasıl başvuru yapılır?


E-devlet sitesi üzerinden giriş yaparak da başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle https://www.iskur.gov.tr/ sitesine gitmeniz gerekiyor. Üstte yer alan 'İntenet Şubesi'ne tıklıyoruz. Üye değilseniz üye olarak veya 'E-devlet ile giriş yap' kısmına tıklayarak da giriş yapabilirsiniz. Daha sonra kendinize bir özgeçmiş oluşturmanız gerekiyor. İş arama durumunu aktif hale getirdiğinizden emin olmalısınız. Daha sonra cep telefonu veya e-mail'inize gelen onay kodunu girerek üyeliğinizi aktif hale getirmelisiniz. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra İŞKUR üzerinden iş alımlarına bakabilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal