İŞKUR'dan KPSS Şartı Olmadan İş Fırsatı!

İŞKUR ilkokul mezunlarına 4500 TL'den başlayan iş fırsatları sunuyor. KPSS şartı olmayan açık işe alımlar sürüyor. İŞKUR başvuru nasıl yapılır?

13.10.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-17:49) İŞKUR'dan KPSS Şartı Olmadan İş Fırsatı!

İşsizlik yüzünden geçinemeyenler için devlet devreye girdi. Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İŞKUR, işsizler için umut olmaya geliyor. İş arayıp da bulamayanlar için İŞKUR, yeni iş ilanları açtı. Üniversite okumadan iş bulmaya fırsatını insanlara veren İŞKUR, vaat ettiği maaşla işsizlerin yüzünü güldürüyor. En az 4500 TL maaşlı ve KPSS şartsız personel alımları yapıldığı biliniyor. Peki, İŞKUR’un yeni işe alımları nelerdir? İŞKUR maaşları ne kadar? Hepsi haberimizde.

İŞKUR BAŞVURULARI BAŞLADI

İŞKUR yeni açıklamasında büyük bir alım yapacaklarını duyurdu. İŞKUR yeni açıklamasında birçok iş dalından ilanlar alacağını duyurdu. İŞKUR bu yeni büyük işe alımında ilkokul, ortaokul ve lise mezunlarına istihdam sağlıyor. İşsiz kalanlar ve ilk defa işe girecek insanlar yeni iş bulmak için sürekli İŞKUR’u tercih ediyor. İŞKUR personel alım ilanları İŞKUR’un internet sitesi üzerinden takip edilebilir. Örneğin İŞKUR evde paketleme işi ile kadınlara istihdam sağlıyor. Personel alımında dikkat edilen hususlar arasında yaş, ikamet, öğrenim, sertifika gibi şartlar bulunuyor. İŞKUR iş ilanlarının tamamı için KPSS istenmiyor. İŞKUR ilanları her gün güncelleniyor. Güncel iş ilanlarını takip etmek için sürekli İŞKUR’un sitesine bakmak gerekiyor.


İŞKUR MAAŞLARI NE KADAR?

İŞKUR yükselen işsizliğe karşı istihdam sağlamak için binlerce insanı işe alacak. Birçok iş dalından iş alımı yapılacağı biliniyor. İlanlarda verilen meslek gruplarına göre maaş değişiyor, artıp azalabiliyor. İlkokul mezunlarına 4500 – 9000 TL arasında maaş İŞKUR tarafından vaat ediliyor. Dev istihdam paketinde yer alabilmek KPSS zorunluluğu bulunmuyor. Kamu ya da özel sektör için iş ilanları açan İŞKUR, bazı adaylardan KPSS isterken, hepsinde bu zorunluluk bulunmuyor. İŞKUR açık ilanlarda maaş skalası 3000 ve 9000 TL arasında değişiyor.

İŞKUR İŞ İLANLARINA NASIL BAŞVURULUR?

9000 TL’ye kadar maaş aralığı bulunan İŞKUR ilanlarının çoğunda KPSS aranmıyor. Başvurular İŞKUR’un kendi internet sitesinden yapılıyor. Türkiye İş Kurumu 130 bine yakın iş ilanı açtı ve çalışacak işçilerini bekliyor. İŞKUR, Pandemi döneminde 988 bin işçi istihdam etmişti. Gelecek yıl İŞKUR’un yaratacağı istihdamların daha da artacağı düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal