Ticaret Bakanının Desteklediği Turquality Desteği Nedir?

Markaların yurt dışına çıkmasına olanak sağlayan Ticaret Bakanlığının programlarından Turquality desteği nedir?

12.10.2021-16:33 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-18:50) Ticaret Bakanının Desteklediği Turquality Desteği Nedir?

Ülkede birçok girişimci, para bulamadığı için işlerini geliştiremiyor ve akıllarındaki fikri gerçeğe geçiremiyorlar. Ülkedeki girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri adına devlet el attı. Kişilere destek amaçlı başlatılan bu proje, birçok insanın hayallerini gerçekleştirmeye yarayacak. Sadece Türkiye’deki yatırımlar için değil, yurt dışına açılmak isteyen girişimciler için de olanak sağlıyor. Peki, Turquality desteği nedir? Turquality destekleri nasıl alınır? Turquality başvuru şartları neler? Hepsi haberimizde.

TURQUALITY DESTEĞİ NEDİR?

Turquality, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır. Turquality, ağırlaşan rekabet koşulları, tekellerin orantısız şekilde büyümesi ve değişen tüketim kalıpları sonucu istediğini gerçekleştiremeyen markalara, uluslararası arenada daha güçlü ve daha fazla pazar payına ulaşmaları için bilindik marka haline getirme programıdır. Salt ihracat yerine markalaşmaya önem veren program, yerli ve güçlü markalar yaratmak istiyor. Programın hedefi bir gelişim referansı ve marka ateşleyicisi olmak. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen program, markalar için "doğru markalaşma yol haritaları" oluşturuyor. Uluslararası markalaşma potansiyeli olan firmaların bütün üretim ve dağıtım süreçlerini kapsayacak şekilde destek vermeye çalışan Turquality, firmalara yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini verdiği destekle birlikte uluslararası pazarlarda güçlü bir oyuncu olabilmek, bu sayede kendi markasıyla hem kendini hem Türk malını iyi tanıtabilmeyi amaçlıyor. Marka destek programının temel amacı da iyi bir Türk malı imajı oluşturmaktır.


TURQUALITY DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Ticaret Bakanlığı tarafından markalarını yurt dışına taşımak isteyenlere 445 bin TL’ye kadar destek veriliyor. Destekten yararlanmak için markasını yurt dışında tescil ettirip belgelerini bulunacakları ülkedeki ticari müşavirliğe onaylatanlar başvurularını onaylatabiliyor ve Turquality destek programından yararlanabiliyorlar. 

TURQUALITY DESTEK PROGRAMI İMKANLARI NELERDİR?

Markasını yurt dışına taşıyana destek veren Turquality programı, Ticaret Bakanlığının fonlamasıyla ortaya çıkmıştır. Markasını yurt dışına taşımak isteyenler başvuruları kabul edildiği taktirde 445 bin TL’ye kadar destek alabiliyor. 4 yıla kadar süren Turquality desteği, yıllık olarak 445 bin TL’ye kadar çıkıyor. Markasını yurt dışına taşımak isteyenler tescil için harcadıkları paranın en az yüzde 50’sinden destek alabilecek. Destek %50-60 seyrinde izliyor. Şirketin merkezi 4. 5. 6. bölgedeyse destek %60’a çıkıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal