Yumurta Kabuklarıyla Çiçek Coşturan Nasıl Yapılır?

Protein kaynağı yumurta ve kahvenin bildiğimiz yararlarının yanında bilmediğimiz faydaları da bulunmakta. Çiçeklerin açmasını ve coşmasını kolaylaştıran karışımın tarifini sizler için derledik.

24.07.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-11:35) Yumurta Kabuklarıyla Çiçek Coşturan Nasıl Yapılır?

Her sabah kahvaltı için hazırladığımız yumurtanın kabuklarını çöpe atmanız için hiçbir neden yok. Yumurta tam bir protein deposu olduğu gibi aynı zamanda çiçekler için de iyi bir besin kaynağı. 

YUMURTA KABUKLARINI BİTKİLERE ATIN

Yumurta kabuklarını birçok kişi gibi siz de düşünmeden çöpe atıyorsanız atmayın.Yumurta kabukları, kahve çekirdekleriyle birleştiğinde bitkileriniz için doğal bir ilaç ortaya çıkmış olacak.

12 tane yumurta kabuğunu sudan geçirin ve kahve çekirdekleriyle (bir kase) beraber blender'dan geçirin. Karışım pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin. Blender'ın içine az bir miktar su katıp son bir defa daha blender'dan geçirin.

Hazırladığınız karışımı bitkilerin toprağına eşit olacak şekilde paylaştırın. Bu karışımla hem bitkileriniz canlanacak hem de haşereler topraktan ayrılacaktır. Yumurta kabukları doğrudan toprağa kalsiyum temin eder. Kısa sürede bitkileriniz daha güçlü olacaklardır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal