Yapması En Kolay Çorbalardan Tel Şehriye Tarifi

Hasta olunca en çok ihtiyacımız olan şey, bir kase çorbadır. Enfes bir tat ve şifalı bir yemek arıyorsanız siz de bu çorba tarifi ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. İşte tel şehriye çorbası yapımı ve malzemeleri.

23.10.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-09:11)

Kış mevsimi yaklaşırken olmazsa olmazlarımız arasında yer alan çorbanın da mevsimi gelmiş demektir. Eğer hazırlamaktan yorulmayacağınız ve vitamin deposu bir çorba içmek istiyorsanız gelin tarifmize kulak verin.

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler; 1 çay bardağı tel şehriye, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet havuç, 1/4 demet maydanoz, 4 su bardağı sıcak tavuk suyu, 1 adet haşlanmış tavuk budu, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber.

Yapılış aşaması; Kabuğunu soyduğunuz havucu ortadan bölün ve yarım ay biçiminde doğrayın. Maydanozun yapraklarını güzelce ayıklayın. Haşlanan tavuk budunu kemiklerinden ve derisinden iyice ayırın. Uzun ince şeritler şeklinde ditin. Tereyağını bir tencerenin içinde eritin. Doğranan havuçları 3- 4 dakika süre ile kavurun.

Sıcak tavuk suyunu ilave ettikten sonra bir çırpıcı ile  karıştırarak tavuk suyunu 5 dakika süre ile kaynatın. Tel şehriyeyi, didiklenmiş tavuk, tuzu ve karabiberi ekleyip, şehriyeler yumuşayana dek çorbayı ateşte tutun. Yaprak yaprak ayıklanan maydanozları katıp, karıştırdıktan sonra servise hazır hale getirerek sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti sofrada kaşıklayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal