Unsuz Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır? Diyet Listelerinin Baş Tacı Olmaya Aday!

Yulaflı unsuz kurabiye tarifini bir de bizden alın! Yulaflı kurabiye nasıl yapılır? Glutensiz beslenenler için enfes bir öneri olacak bu tarife hayır diyemeyeceksiniz.

17.04.2019-17:57 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-17:47) Unsuz Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır? Diyet Listelerinin Baş Tacı Olmaya Aday!

Çok az evde bulunan malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarife asla hayır demeyeceksiniz. Bu tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, buzdolabında dinlendirmek. Eğer zamanınız varsa mutlaka kurabiyeleri yaptıktan sonra buzdolabınızda bekletin.

MALZEMELER: 

6 yemek kaşığı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi (şeker ilavesiz), 3 yemek kaşığı tereyağı(oda ısısında), 1 çay bardağı damla çikolata, 2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 çay kaşığı vanilya özütü

HAZIRLANIŞI: 

Tereyağı, pudra şekeri ve fıstık ezmesini bir kasenin içerisine aktarın. Mikserle çırpın. Ardından içerisine vanilya özütünü ekleyerek biraz daha karıştırın.Yulaf ezmesini de katarak spatula yardımıyla karıştırın.Üzerine damla çikolataları da ekleyerek yine spatula ile bir kez daha karıştırın.Streç filmle üzerini sarın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Çıkarıp dondurma kaşığı, kaşık ya da elinizle minik toplar gibi şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra afiyetle yiyin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırn.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal