İltihabı Kesiyor Kanı Temizliyor! Kereviz Sapı Suyunun Hiç Bilmediğiniz Faydaları

Ünlülerin sosyal medya paylaşımlarında da sık sık gördüğümüz kereviz sapı suyu, son zamanların en popüler içeceği. Düzenli tüketildiğinde faydaları bir bir kendini gösteren kereviz sapı suyunu nasıl içmemiz gerektiğini sizler için derledik.

17.04.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-17:06) İltihabı Kesiyor Kanı Temizliyor! Kereviz Sapı Suyunun Hiç Bilmediğiniz Faydaları

Kereviz mevsimi, Şubat'ta başlayıp Nisan ayının sonuna kadar sürüyor. Kerevizin zeytinyağlı yemeğini veya salatasını zaten yiyorsanız kereviz sapı suyunu da çok seveceksiniz.. Mucizevi bir besin kaynağı olan kerevizin içinde bakın hangi vitaminler var.

KEREVİZ SAPI SUYUNUN FAYDALARI

- A, C, K vitamini, potasyum, sodyum, kalsiyum gibi içeriğinde birçok vitamin ve mineral bulunduran kereviz sapı suyu, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendiriyor ve hastalıklardan korunmanıza yardımcı oluyor.

- Flovan adındaki antioksidan bileşen içeren kereviz sapı suyu, vücudunuzda oluşabilecek kronik hastalıkların önüne geçiyor. İltihap atıcı etkisiyle kanı temizliyor ve kan dolaşımını rahatlatıyor.

- Kereviz sapındaki enzimler, midenizdeki hidroklorik asidi yükletiyor böylece yiyecekler kolayca sindiriliyor. Özellikle sindirim sisteminiz ile ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız, kereviz sapı suyunu beslenme rutininize eklemelisiniz.

- Bağırsak ve karaciğere en iyi gelen besinlerden kereviz sapı suyu, düzenli tüketildiğinde karaciğerinizi temizliyor ve bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlıyor.

- Kalsiyum ve silisyum bakımından da zengin olan kereviz sapı suyu, A vitaminin desteği ile kemiklerinizi sağlamlaştırıyor. Sağlıklı hücreleri koruyup mineral seviyenizi dengede tutarak, kalp hastalıklarının önüne geçiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal