Osmanlı Macununu Evde Yapmayı Denediniz mi?

Rengarenk görünümü ve lezzeti ile geçmişten bugüne ağzımızı tatlandıran Osmanlı macununu evde yapmak mümkün mü? Sokaklarda geleneksel tarzda satılan, özellikle çocukların en sevdiği şekerleme olan Osmanlı macunu evde doğal yöntemlerle nasıl yapılır? Tarifi içeriğimizde...

17.04.2019-14:02 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-13:40) Osmanlı Macununu Evde Yapmayı Denediniz mi?

Kanuni SultanSüleyman'ın annesi Ayşe Hafsa Sultan'ın hastalanması ile Merkez Efendi'den ilaç istemesi üzerine birçok baharattan yapılarak halka da dağıtılmasını emretmiş. Günümüzde şekerleme olarak severek tükettiğimiz Osmanlı Macununu bir de evde yapmayı deneyin...

EVDE OSMANLI MACUNU NASIL YAPILIR?

Malzemeleri; 3 su bardağı toz şeker, taze sıkılmış 1,5 limon suyu, yarım çay bardağı su.

Aroması için; İstediğiniz aroma yoğunluğuna göre limon kabuğu ve suyu, portakal kabuğu ve suyu, bir kırmızı meyvenin püresi, birkaç damla nane yağı, azıcık tarçın, az miktarda zencefil, toz karanfil, kuru hibiskus, birer damla sarı, kırmızı, yeşil, pembe, turuncu renklerde jel gıda boyası işimizi görecektir. 

Yapılış aşaması; Macunu yapmak için şeker, limon suyu derin bir kabın içine orta ateşte macun kıvamını alacak hale gelene kadar kaynatın. Daha sonra istediğiniz kıvama gelince ateşten indirin. Daha sonra dilediğiniz karışımı renklendirmek için yapacağınız renklere göre kaplara ayırıp ayrı ayrı kaplara koyun. Daha sonra karışımınız soğuduktan sonra tahta çubuklara dolayarak yiyebilirsiniz.

Naneli yeşil renkli macun için çok az miktarda yeşil gıda boyası, 2-3 damla nane yağı iyice karıştırılır.
Limonlu macun, Yarım limon suyunun içine limon kabuğu rendesi konarak rondo (mikser) ile çırpılarak macunun içine karıştırılır. İçine bir çay kaşığı kadar karanfil tozu konur.
Portakallı macun, aynı limonlu macun gibi yapılır. İçine tarçın yerine zencefil eklenir.
Kırmızı macun, içine bir çay kaşığı karanfil tozu, hibiskus tozu, karanfil tozu eklenir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal