Ultrason Öncesi Tatlı Yenmelidir! Hamilelikte Doğru Bilinen Yanlışlar Neler?

Anne adayları, hamilelik dönemlerinde bazı yanlış bilgilerle karşılaşabiliyorlar. Şehir efsanesi haline gelen bu bilgiler hamileleri ne kadar etkiliyor? Gelin doğru bilinen yanlışlara birlikte bakalım.

01.07.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-12:06)

Hamilelik döneminde en sık dilden dile dolaşan bilgi saç boyamayla ilgilidir. Hamileliğin ilk 12 haftasından sonra saçınızı boyayabilirsiniz. 

Hamilelikte ameliyat olunmaz, ilaç alınmaz

Gebelik sırasında alınabilecek pek çok ilaç vardır. Doktorunuza danışarak ilaç kullanabilir, gelişen tıp ve teknoloji sayesinde hamileyken ameliyat bile olabilirsiniz. 

Hamileyken yenilen ceviz bebeğin zekasını geliştirir

Çocuk zeki olsun diye avuçla ceviz yemenize gerek yok. Faydalıdır ancak abartmadan, her gün 1-2 ceviz tüketmeniz yeterli gelir.
 
Xray cihazları zararlıdır

Havaalanı gibi yerlerde xray cihazlarından geçmek bebeğe zarar vermez. Bu cihazların yaydığı ışınlar röntgen ışını değildir. 


Gebelikte her şey yenebilir. Aksine, normalden çok daha dikkatli beslenilmesi gerekir. Her şey yenmez.

Ultrason öncesinde tatlı yenmelidir

Çocuk çok hareket etsin ve her tarafı görünsün diye ultrasondan önce çikolata gibi tatlı besinlerin yenmesi son derece zararlıdır.

Gebelikte düz ayakkabı giyilmelidir

Gebelikte düz ayakkabı giymek ve yalın ayak yürümek bütün basıncı bacaklara bindirmek demektir. Bu yüzden hafif topuklu ayakkabılar ya da spor ayakkabılar giyilmelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal