Tırnaklar Neden Sararır? Tırnak Sararmasını Yok Eden Kür Nasıl Yapılır?

Sürekli bakım yapsanız da tırnaklarınız sararabilir ve siz sebebini bilmeyebilirsiniz. Ancak alınacak bazı önlemler ve uygulayacağınız doğal kürle sararmayı engelleyebilirsiniz.

17.08.2019-14:32 - (Son Güncelleme: 17.08.2019-14:29) Tırnaklar Neden Sararır? Tırnak Sararmasını Yok Eden Kür Nasıl Yapılır?

Tırnak sararmaları kötü bir görüntüye ve tırnakların sağlığının bozulmasına sebep olur. Bu durumu engellemek ise sandığınızdan daha kolaydır.

TIRNAKLAR NEDEN SARARIR?

Tırnaklar yeterince C ve D vitamini almadığı vakit sararır ve sertleşir. Tırnaklarımızın ve cildimizin güneş alması ve keratin barındıran bir beslenme düzeni sararmaları önler. Şeker hastalarında ve devamlı ilaç alan insanlarda keratin yaşlanması daha çabuk meydana geldiğinden, tırnakların sararması problemi daha sık olur. Ojenizi uzun vakit tırnaklarınızda bırakırsanız ve sık sık koyu renk oje sürerseniz de sararmayla baş başa kalırsınız. Çoğu ojenin içinde var olan formaldehit ismindeki, keratin proteinine etki eden madde buna neden olur. Bu problem için ara sıra tırnaklarınızı ojesiz kalmasını sağlamak ve rahatlatmak; koyu renk oje kullanacaksanız da altına koruyucu bir cila sürmek yararlı olacaktır.

TIRNAK SARARMASINI YOK EDEN YÖNTEM

Limonu ortadan ikiye bölün. Tırnaklarınızı limonun içine batırıp 3-5 dk. dinlendirin. Ilık suyla temizleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal