Tesettürlü ya da Şapka ile Çalışan Kadınlara Özel Saç Bakımı

Tesettürlü hanımlarda veya bazı mesleklerde devamlı saçların kapalı kalması saçlı deride oldukça farklı bir zayıflamaya neden olur. Saç dökülmesi, kepeklenme gibi sorunlar kaçınılmazdır. Bunun için özel bir saç bakımı gereklidir.

24.07.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-10:14) Tesettürlü ya da Şapka ile Çalışan Kadınlara Özel Saç Bakımı

Saçlı derinin havayla teması olmayınca, rutubet artar, bakteri meydana gelir sonuç olarak kaşıntı ve mantar oluşur. Yağ su düzeni bozulan deride yağlanma olur ve saç zayıflar. Bu durumun önlenmesi adına daha özel bir bakım yapılması gekir.

TESSETTÜRLÜ YA DA ŞAPKA İLE ÇALIŞAN KADINLARA ÖZEL ÖNERİLER

1. Şapka, bone veya tesettürünüzü taşımak zorunda kalmadığınız vakitlerde saçları kesinlikle havalandırın.

2. Yumuşak içerikli şampuanlarla gün aşırı ılık suyla temizleyin. Sıcak su yağlanmayı ve tahrişi çoğaltır. Şampuanla saç dökülmesine engelleyemezsiniz. Dökülme karşıtı şampuanlar saçı yıpratmadan temizleyen içerikleri olduğu için kullanılırlar. Saçlı deride en az 4 saat kalan kuvvetlendirici tonikler bu problem için özel üretilmiştir.

3. Mineral ve vitamin ağırlıklı beslenme sağlıklı saçlara sahip olmak için ihtiyaç olan koşullardan ilkidir. Çinko, demir, bakır, silis, magnezyum barındıran mineral takviye haplardan kullanmak problemi iyileştirmeye destek olacaktır. Havuç, somon, yumurta, kuruyemiş ve yeşil yapraklı sebzelerden bol yiyin.

4. Saçları sıkı toplamak dökülmeyi çoğaltır. Gevşek toplayın. Hep aynı yerden toplamayın. Bazen ensede, bazen tepede kuyruk toplayın. Bone kullananların bone ile saçı bastırmak yerine, doğrudan eşarbını sarması daha sağlıklı bir seçimdir.

5. Her akşam uyumadan evvel saçların köklerinden uçlarına 5 dakika fırçalayarak saç derisine masaj yapıp, kan dolaşımını hareketlendirmek iyileşmeyi hızlandırır.

6. Hormonal problemler, stres, coğrafya değiştirmek, narkoz alımı gibi etmenler deri salgılarını -saçlı deriyi de- etkiler. Bu aşamalarda saç maskelerinden destek alarak dengeye yardım ediniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal