Bebekler Yabancı Dil Öğrenebilir mi?

Bebeklerin yabancı dil öğrenme kabiliyetleri hakkında birçok araştırma yapılıyor. Yapılan araştırmalar "Bebekler yabancı dil öğrenebilir mi?" sorusuna cevap arıyor.

24.07.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-09:44) Bebekler Yabancı Dil Öğrenebilir mi?

Bebekken ana dili duyarak öğreniriz. Ancak ikinci bir dili duymak bebekler için ne kadar yararlıdır konusu halen muamma. Bu sorunun cevabı için araştırmacılar sonuçları ortaya çıkardı.

YAPILAN ARAŞTIRMALAR DOĞRULUYOR

Çalışmalara göre bebekler, etrafında konuşulan dili algılayabiliyor ve bir yetişkin olduklarında bu dili konuşmuyor olsalar bile, ilk duydukları dile dair bazı nitelikleri hatırlıyor. Yani eğer şu anda yaşadığınızdan farklı bir ülkede doğup o bölgenin dilini unuttuysanız, bu dilin bazı niteliklerini derinlerde bir yerde muhafaza yeteneğine sahipsiniz.

BEBEKLER DUYDUKLARINI HATIRLAR

BBC'de yer alan habere göre, ana dili Flamanca olan ama Kuzey Kore’den evlat edinilmiş olan bireyler üzerinde yapılan bu araştırma, katılımcıların Kore diline dair bazı farkları unutmamış olduğunu ortaya çıkardı. Çalışmada iki grup denek gözlemlendi. İlk grupta bebekken Flamanca konuşan aileler tarafından evlat edinilmiş olan 30’lu yaşlarındaki yetişkinler yer alırken; ikinci grupta bebekken herhangi bir biçimde Kore diline maruz kalmayan ve Flamanca konuşan yetişkinler vardı. Kısa bir ‘Kore diline giriş’ eğitiminden ardından iki gruptan da Korece’deki sessiz harfleri telaffuz etmeleri talep edildi. Kısa eğitimden evvel iki grup da neredeyse aynı performansı gösterdi ancak kısa bir tanıtımın ardından, bebekken çevrede Korece konuşulan grup, beklentinin çok üzerinde bir performans göstermiş. Korecedeki sessiz harfler, Flamancadakinden çok farklı telaffuz ediliyor olduğundan kaynaklı, kısacık bir eğitimin sonrasında Korece harfleri bu kadar iyi telaffuz edebiliyor olmaları, bütün yaşamları boyunca hiç Korece konuşmamış olsalar bile, bebekken çevreden işittikleri Korece konuşmaların onları bütün yaşamı boyunca etkilediğinin bir işareti.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal