Taş Gibi Yoğurt Mayalamasının Püf Noktaları

Evde marketten aldığınız yoğurt kadar kıvamlı bir ev yoğurdu yapmak ister misiniz? Kıvamı taş gibi ve çok lezzetli yoğurt tarifini sizin için derledik.

Taş Gibi Yoğurt Mayalamasının Püf Noktaları

Yoğurt yapmak meşakkatli bir iştir. Çünkü ev yoğurdu bazen tutmaz bazen de erken sulanır. Peki taş gibi bir yoğurt nasıl yapılır? İşte taş gibi yoğurt yapmanın tüm detayları...

EVDE TAŞ GİBİ YOĞURT NASIL YAPILIR?

  1. Evde yoğurt mayalamanın en önemli püf noktası günlük yoğurt kullanmaktır. Günlük yoğurt kullanarak ev yoğurdunu daha kıvamlı yapabilirsiniz.
  2. Yoğurdu koyduğunuz kapta önemlidir. Plastik kaplardan kaçınmalısınız. Cam, bakır ya da çamur kabı kullanın.
  3. Sütün ısısı mayalanma için önemlidir. Sütün ısısına parmağınızı sokabilmelisiniz. Doğru ısıyı sağlamak yoğurdun kıvamının alması için önemlidir.
  4. Market yoğurdu kullanacaksanız sütünüzün üstü kaymak tutunca ocaktan alın.
  5. Mayalamak için kullanacağınız yoğurdun kalitesi önemlidir.
  6. Mayalamak için kullanacağınız yoğurt miktarı 3 kg'ya 1 kaşık şeklinde dengeli olmalıdır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri