Tartışmalar İlişkinizi Olumsuz Etkilemesin

Tartışmalarda ilişkileri olumsuz etkileyecek olan davranışlardan kaçınmanız ilişkinizin gidişatı açısından önemlidir. Kendinizi kontrol edemeyip fevri tavırlar sergilemek ilişkilerinizi olumsuz etkiler. İlişkilerinizi olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınmanız için derlediğimiz haberimize göz atabilirsiniz…

02.03.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-14:06) Tartışmalar İlişkinizi Olumsuz Etkilemesin

İlişkinizde partnerinizle tartışırken aklınızdan geçen her şeyi söyledikten sonra ilişkinin olağan çizgisine geri dönmeye çalışmak biraz zor olabilir. Bu nedenle tartışmalarınızı bu kurallar çerçevesinde yaşamak oldukça önemli...

KENDİNİZİ KONTROL ETMEYE ÇALIŞIN

Sinirlerinizi kontrol altına alamıyorsanız herhangi bir sorunu veya çatışmayı etkili bir şekilde çözemezsiniz. Bu nedenle sakinleşip daha mantıklı kararlar almak ve kendinizi daha iyi ifade etmek için sakinleştirmeye çalışmalısınız. En etkili yöntemlerden bir tanesi olarak biraz etrafta dolaşmak ve derin nefes almak sakinleşmenize yardımcı olacaktır.

DUYGULARINIZI KABULLENİN

O anda hiçbir şeyi değiştirmeye çalışmadan ya da bağırmadan; duygularınızı kabul edin. Şu anda üzgün veya korkuyor musunuz? Çok sinirli veya güvensiz mi hissediyorsun? Bu duyguları hissetmenize izin verin ve onları gerçekten kabul edin.

TEKRAR KONUŞMAYA HAZIR OLDUĞUNUZDA DÜRÜST OLUN

Konuşmaya hazır olduğunuzda, partnerinize de "Konuşmaya hazır mısın yoksa daha fazla zamana mı ihtiyacın var?'' sorusunu iletin. Kavga etmek yerine, problemlerinizi konuşabileceğiniz sakin bir ortam oluşturun ve beraber bu problemlerin üstesinden gelin.

HİSLERİNİZİN SORUMLULUĞUNU ALIN

Onun ya da durumun size hissettiklerini ''Böyle hissediyorum'' ''Böyle düşünüyorum'' gibi ifadeler ile anlatmaya çalışın. Böylece o da hangi davranışının sizde nasıl bir his uyandırdığı konusunda bilgi sahibi olacaktır.

Ben ifadeleri kullanmak, dinleyicinin davranışlarına odaklanmadan herhangi bir davranış veya çatışma hakkında konuşmacı olarak duygularınızı yakınlaştırmanıza yardımcı olur.

PARTNERİNİZİ DİNLEYİN

Partnerinizin size ne söylediğini dinleyin, düşüncelerini en aza indirmeden onun da nasıl hissettiğini kabul edip, anlamaya çalışın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal