Silikon Vadisi'nin Başlattığı Dopamin Orucu Nedir?

ABD'deki Silikon Vadisinde başlatılan ve tüm dünyada yayılmaya başlayan dopamin orucu herkes tarafından merak edilmeye başladı. İşte, dopamin orucu...

13.10.2019-10:42 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:18)

Silikon Vadisi'nin öncü olduğu dopamin orucunun temel amacı motivasyonu ve üretkenliği artırmak. Peki, dopamin orucu nasıl çalışıyor?

DOPAMİN ORUCU NEDİR?

Haz hormonu olarak tanınan ve bütün bağımlılıkların asıl nedeni olan dopamin, az veya fazla salgılandığında türlü hastalıklara neden oluyor. Modern dünyada dopamin bağımlılığına neden olacak oldukça daha fazla uyaran mevcut. Yalnızca hasarlı alışkanlıklar değil; spor yapmak, sosyal medya, oyun oynamak, abur cubur yemek benzeri pek çok şey beyinde dopamin salgılanmasını mümkün kılıyor. Dopamin bağımlılığından kurtulmanın yöntemi, bu hormonu dengelemekten geçiyor. Dopamin bağımlılığından kurtulmak lazım; çünkü devamlı uyaranlarla beraber yaşadığımızda hissizleşmeye ve dopaminin görevini yapmasına engel olmaya başlıyoruz. Dopamini köreltince bu hal yaşam enerjimizi, çalışma motivasyonumuzu; batan yaşamımızı köreltmiş; hissizleşmiş oluyoruz. Üstelik  dikkat eksikliği ve tembelliğe neden oluyor. Bu nedenlerden kaynaklı Silikon Vadisi'nde ortaya çıkan ve giderek yayılan bir akım var; dopamin orucu. Bu oruç dopamin bağımlılığına neden olan belli başlı maddelerle mücadele demek. Bunlar; Uyarıcı ve keyif verici maddeler,inernet- oyun, zevk için yemek, kumar- alışveriş, heyecan ve yenilik arayışı olarak sınıflandırılıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal