Sevmeyene Bile Karnabahar Yedirecek Tarif

Karnabahar yemeği nasıl yapılır? Karnabahar yapılırken hangi yöntemler işinize yarar? Sağlık dostu bu enfes sebzeye karşı ön yargıları yıkacak harika bir tarifimiz var.

12.10.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 12.10.2019-09:38)

İçerdiği vitaminler ve besin değerleri sayesinde hastalıklardan koruma özelliği olan karnabahar nasıl yapılır? Karnabahar yemeğinin malzemeleri neler? Sevmeyenlere bile karnabahar sevdirecek bu enfes tarifi sizin için derledik.

KARNABAHAR YEMEĞİ MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar,350 gram dana kıyma,4 yemek kaşığı zeytinyağı,1,5 yemek kaşığı domates salçası,1 adet orta boy soğan,2 diş sarımsak,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1,5 su bardağı sıcak su,1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı elma sirkesi.

HAZIRLANIŞI: 

Karnabaharları kesip çiçeklerine ayırın. İyice yıkayın. Derin bir tencerenin içine su ekleyerek ve kaynadıktan sonra içine karnabaharları, sirke ve defne yaprağını katın. Karnabaharlar çok hafif yumuşayana dek 8-10 dakika kadar haşlansıın.Bu sırada ayrı bir tencerenin içine zeytinyağı ve incecik doğranan soğanları ekleyin.

Soğanları hafifçe soteleyip sonra kıymayı da katın ve iyice soteleyin. Sonrasında salçayı ve sarımsağı da katarak biraz daha soteleyin ve ocaktan indirin. Bu kıymalı karışımı ayrı bir kasenin içine alın. Bu esnada karnabaharları ocaktan indirin ve fazla suyunu süzün.Ilık sudan geçirdikten sonra  kıyma kavurduğunuz tencerenin içine katın. Üzerine biraz zeytinyağı dolaştırın ve biraz kavurun.Üstüne kıymayı, suyunu, tuz ve karabiberini ilave edin. Kapağını kapatarak karnabaharlar tam istediğiniz kıvamdaki yumuşaklığa gelene dek pişirin. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal