Şeker Yerine Kullanılabilecek Besinler

Son zamanlarda popüler bir hal alan sağlıklı beslenme modasıyla birlikte, şeker kullanımı azaldı. İşlenmiş şekerlerden sağlığımıza verdiği zararlar nedeniyle vazgeçsek de, bu tattan vazgeçmek zorunda değiliz. Peki ya nasıl?

31.12.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-10:54) Şeker Yerine Kullanılabilecek Besinler

Son zamanlarda popüler bir hal alan sağlıklı beslenme modasıyla birlikte, şeker kullanımı azaldı. İşlenmiş şekerlerden sağlığımıza verdiği zararlar nedeniyle vazgeçsek de, bu tattan vazgeçmek zorunda değiliz. Peki ya nasıl? İşte şeker yerine kullanabileceğimiz besinler...

BAL

Sofra şekeri kullanmadan, yemeklerimizi tatlandırabileceğimiz besinlerin başında bal gelir. Doğal şekerler bakımından zengin olan bal, vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengindir.

MUZ

Yemeklerimizi tatlandırmada kullanabileceğimiz muz, bolca doğal şeker içerir. Tatlılarınızda kullanacağınız muzları seçerken olgunlaşmış olmalarına dikkat edin.

TUZ

Şeker yerine tuz kullanmak oldukça şaşırtıcı değil mi? Kullağa pek hoş gelmese de bir tutam tuzun, yiyeceklerin doğal şekerini ortaya çıkarmaya yaradığı bilinir.

TATLI BAHARATLAR

Tatlı baharatları yine şeker yerine kullanabilirsiniz. Bu baharatların başında ise tarçın gelir. Tarçının yanı sıra kakule, rezene gibi baharatlar da şeker yerine geçebilir.

VANİLYA

Kek ve kurabiyelerinizi tatlandırmak için vanilya kullanabilirsiniz. Vanilya, yemeklerinize tat vereceği gibi bunun yanında çok hoş bir koku yayacaktır.

HAVUÇ

Hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanabileceğiniz havuç, şekere gerek kalmadan gerekli tadı verecektir. Eğer şekere alternatif olarak havuç kullanacaksanız havuçların pişirildiklerinde daha tatlı olduklarını unutmayın.

DOĞAL MEYVE SULARI

Meyve suları sevdiğimiz yemekleri tatlandırmanın en kolay yoludur.

HURMA

Karamele benzer bir lezzete sahip olan hurma, her türlü yiyeceği tatlandırmak için kullanılabilir.

SOĞAN

Yine duyduğunuzda şaşıracağınız bir alternatif de soğandır. Karamelize edilen soğanın biraz tatlılık katamayacağı yemek yoktur.

 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal