25 Ağustos 2019
  • Istanbul 32.22°
  • Ankara 31.11°
  • Izmir 36.11°
İmsak 04:43
Güneş 06:16
Öğle 13:11
İkindi 16:56
Akşam 19:57
Yatsı 21:23
BIST97.149
Dolar5,7635
Euro6,4297
Altın283,01

Sebzeli Minik Pideler Nasıl Yapılır? Sebzeli Minik Pideler Tarifi

Sebzelerin muhteşem görselini kıtır kıtır bir pide ile birleştirdiğinizde sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltılık ya da beş çaylık elde edeceksiniz.

Sebzeli Minik Pideler Nasıl Yapılır? Sebzeli Minik Pideler Tarifi

Sebzeli Minik Pideler Nasıl Yapılır? Sebzeli Minik Pideler Tarifi

Jülyen ve rengarenk sebzelerle yumuşacık bir pide hamurunu birlikte misafirlerimize gönül rahatlığı ile sunabiliriz.

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

1 + 1/2 su bardağı un
1 paket instant maya (10 g)
3/4 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ İÇİN

1 pırasa
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
2 sivri biber
8-10 dilim ince dilimlenmiş jambon salam
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kekik

HAZIRLANIŞI

Hamuru için, unu karıştırma kasesinin içine eleyin, üstüne mayayı ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp ılık su, şeker, tuz ve suyunu katın. Pürüzsüz bir hamur yapıncaya dek yoğurun. Hamurun üstünü kapatıp, mayalanması için 30 dakika ılık ortamda dinlendirin.
Pırasayı ve biberleri jülyen kesip bir tavada tereyağında soteleyin. En son doğranmış jambonlar ile taze kekiği katın. Pide hamurunu mandalinadan daha küçük bezeler şeklinde bölün. Merdane ile oval biçiminde açıp, uzun kayık halini verin ve içerisine sebzeli iç malzemeyi yerleştirip kenarını yavaşça katlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri