Sağlıklı Atıştırmalık:Çıtır Çıtır Kabak Dilimleri Tarifi

Sağlıklı kabak dilimleri tarifini sizler için hazırladık.Hem sağlıklı hem lezzetli ister sade ye istersen yoğurtla . Çıtır çıtır kabak dilimleri ara öğün için şahane atıştırmalık. Detaylar haberimizde...

05.02.2020-15:06 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-14:53)

Çıtır çıtır kabak dilimlerinin asıl püf noktası kabartma tozu muhakkak koymalısınız pane harcıyla birleştiğinde ortaya muhteşem çıtırdayan kabaklarınız çıkacak.Ve kabakları çok kalın ya da aşırı ince kesmeyin. Bu şahane atıştırmalığı kesinlikle denemelisiniz.

Çıtır Kabak Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

1 kilogram kabak

1 su bardağı un

1,5 paket çıtır pane harcı

3 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 su bardağı kızartma yağı

1 paket kabartma tozu

Çıtır Kabak Dilimleri Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirerek 180 derecelik fırında da pişirebilirsiniz.

Çıtır Kabak Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabakların kabuklarını soyun ve halka halka dilimleyin.

Buzdolabı poşetine unu, tuzu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi koyun.

Dilimlediğiniz kabakları buzdolabı poşetine yerleştirin ve ağzını bağlayıp sallayarak kabakları unlayın.

Unlanan kabakların fazla ununu temizleyin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Kızartma yağını ısıtın.

Yumurtaları çırpın.

Dinlenen unlanmış kabakları önce yumurtaya sonra çıtır pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartın. Fazla yağını süzdürerek servis edin. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal