Saç Nasıl Boyanır, Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Kadınların en çok mesai harcadıkları konulardan biri şüphesiz saç boyası. Saçlarını evde boyamak isteyenler için, saç nasıl boyanır? Saç boyarken nelere dikkat edilmeli?

28.03.2018-13:47 - (Son Güncelleme: 22.05.2021-15:46)

Her kadın için saçları en değerli varlıklarıdır. Bu kadar değer verdikleri saçları için oldukça zaman ve para harcarlar. Evde saçlarınızı boyarken istenmeyen renk ve dağınıklık için uygulama esnasında yapılan yanlışlar sizi hayli üzebilir ve kaşınmanıza neden olabilir.

KUSURSUZ SAÇLAR İÇİN SAÇ BOYARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Saçlarınızı evde boyamak istiyor ama güzel olmayacağından korkuyor olabilirsiniz. Evde saç boyamak istiyorsanız bilmeniz gereken bazı püf noktalarla, istediğiniz görünüme saçlarınızı kavuşturabilirsiniz.

Evde saçınızı boyarken dikkat etmeniz gereken önemli noktaları sizler için sıraladık:

- Saçınızı boyamayı düşündüğünüz gün saçlarınızı yıkmaktan kaçının. Saçınızda ve saç derinizde yer alan yağ sizi boyanın oluşturabileceği deformasyona karşı korur.

- Saç renginizi bir iki ton açmak ya da koyulaştırmak sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. Ancak saçınızdan daha sağlıklı bir sonuç elde etmek istiyorsanız bu tarz bir işlem için uzman birinden yardım alabilirsiniz.

- Saç rengi ve kaş rengi arasında bir uyum olması gerektiği doğru. Ancak böyle bir durumda kaş rengini boyamaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

- Özellikle gri saçlara sahipseniz, boya seçerken oldukça titiz davranmalısınız. Sağlıklı bir görünüm için ise saçlarınıza bir dip kapama işlemi uyguladıktan bir süre sonra tam boyama işlemi yapmalısınız.

- Saçınız tercih edeceğiniz rengi karışımlardan elde etmekten korkmayın. Anzak risk almak istemiyorsanız birbirine yakın renkleri tercih edip karıştırabilirsiniz ve ortaya çıkan karışımı saçlarınıza uygulayarak farklı bir gürüm elde edebilirsiniz.

- Saç boyarken yapılan en büyük hatalardan biri boyama şekline önem verilmemesi. Saç tonları kendi içinde de farklı tonlardadır. Bu yüzden saç boyamaya balarken köklerden boyama yapmanızı öneririz.

saç boyarken nelere dikkat edilmeli

MÜKEMMEL GÖRÜNÜMLÜ SAÇ NASIL BOYANIR?

Saç tellerin kalın tipteyse ya da saçların çok uzunsa seçtiğin renkteki saç boyasından iki kutu almanı tavsiye ediyoruz. En iyi sonuç için boyanın tüm saçına eşit şekilde dağılması ve saçının renge doyması ve bütün bir renk uyumu için oldukça önemlidir.

Ne olursa olsun kimyasal bir ürün kullanacağınız için saç boyarken cildinizi korumalısınız. Hem cildinizi korumak hem de cildinizde oluşabilecek renklenmeyi önlemek için saç köklerinize yakın bölgelere yağlı krem sürmeyi atlamayın.

Saç boyamanın en önemli noktalarından biri sabır. Saçlarınızı boyarken acele etmemeli, boyayı saça eşit şekilde yedirmeli. Boyanın rengini güzel vermesi için beklemelisiniz. Daha sonrasında saçlarınızı iyice yıkayarak boyadan arındırmalısınız.

Boyalı saç kimyasala maruz kaldığı için deforme olur. Bu tahribatı önlemek ve saçlarınızın daha iyi görünmesi için saçlarınızı iyice yıkadıktan sonra muhakkak krem bakımı yapmalısınız. Saçlarınızda tabaka oluşacağı için sık sık duş almanızda fayda var.

Boyama işleminiz bittikten sonra saçlarınıza verdiğiniz rengi korumak için düzenli bakım yapmanız şart. Saç günlük koşuşturmadan en çok etkilenen noktalardan biridir. Bunu üzerine uygulanan kimyasal işlemle zayıflatılan saçları, takviye yağlar ve kremlerle desteklemelisiniz.

En çok merak edilenlerden biride saçları boyadıktan sonra tekrar ne zaman boyayabilirim? sorusu. Boyama işleminin üzerinden en az iki hafta geçmesini beklemelisiniz. Saçlara dinlenmek için vakit vermeli, bu sürede de saçları beslemeye devam etmelisiniz.

Evde saçlarını boyadın ve rengini çok güzel tutturdun. Ancak demin de bahsettiğimiz gibi birkaç hafta sonra dipten beyaz saçların uzamaya başladı. Dip boyası yapmak için de fırsatın da yok… Peki, şimdi ne yapmalı? En azından dip boyası yapana kadar seni idare edecek harika bir önerimiz var. Dip beyazlarını kapatan spreyler yardımıyla beyaz saç diplerini kolayca gizleyebilirsin.

Saç renginle aynı tonda spreyi beyaz saç diplerinin üzerine uygula ve beyazların anında kapansın! Bu pratik spreyleri dip boyası yapana kadar kullanabilir, kusursuz görünebilirsin!

Özellikle saçlarını boyadıktan sonra saçta oluşan sert görünümü bu krem yardımıyla yumuşatabilirsin. Saçlarını boyadıktan sonra bekleme  süresi dolunca banyoda saçlarından temiz su akana kadar iyice durula. Ardından şampuanladıktan sonra bu saç kremini saçlarının boy ve uçlarına uygula. Biraz bekletip iyice durulamalısın. İşte muhteşem saçlarınız hazır. Güle güle kullanın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal