Ruj Lekesi Çıkar mı?

Günlük makyajımızın en önemli malzemelerinden biri olan rujla bazen talihsiz bir olay yaşayabiliriz. Kimse en sevdiği kıyafetinin ruj lekesi olmasını istemez. Fakat bazen talihsiz kazalar yaşanıyor işte. Peki, kıyafetlere sürülen ruj lekesi nasıl çıkarılır? İşte detaylar...

20.02.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-10:34) Ruj Lekesi Çıkar mı?

Biz kadınlar ufacık olan bu makyaj malzemesini çok seviyoruz. Ancak bazen kendisiyle anlaşamıyoruz ve sağa sola bulaştırabiliyoruz. Peki, bu ruj lekeleri çıkar mı? Ruj lekesi nasıl çıkar? İşte detaylar...

BULAŞIK DETERJANI İLE RUJ LEKESİ ÇIKARMAK

Kıyafetlere bulaşan ruj lekelerini çıkarmanın en bilindik yöntemlerinden biri de leke üzerine bulaşık deterjanı uygulamaktır. Ruj lekesinin bulunduğu yeri hafifçe ıslatıp üzerine bir miktar bulaşık deterjanı döküp yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra bir fırça ile hafifçe fırçaladıktan sonra yıkayabilirsiniz, eğer leke geçmemişse bu yöntemi birkaç kere daha tekrarlayabilirsiniz.

BEYAZ SİRKE İLE RUJ LEKESİ ÇIKARMAK

Asidik bir yapıya sahip olan beyaz sirke ruj lekesini çıkarma konusunda oldukça etkili bir araçtır. Lekenin olduğu yerin üzerine beyaz sirkeyi suyla karıştırarak uygulayabilirsiniz. Biraz bekledikten sonra yıkayıp durulayabilirsiniz. Eğer leke çıkmadıysa, bu yöntemi tekrarlayabilirsiniz.

SAÇ SPREYİ İLE RUJ LEKESİ ÇIKARMAK

Saç spreyi de ruj lekesi çıkarma konusunda kullanılan bir yöntemdir. Saç spreyini bir havlu kağıt üzerine sıktıktan sonra lekenin üzerine koyup bir süre bekletmeniz yeterli olacaktır. Kağıt havlu yavaşça lekeyi emmeye başlayacak.

OKSİJENLİ SU İLE RUJ LEKESİ ÇIKARMAK

Ruj lekesini çıkarmak için oksijenli su yöntemini de deneyebilirsiniz. Leke oluştuğu an da hemen müdahale ettiğinizde başvurabileceğiniz bu yöntem de oldukça etkilidir. Lekenin olduğu bölgeye uygulayacağınız oksijenli su lekenin dağılmasını sağlayacaktır. Bir süre beklettikten sonra, leke çıkana kadar tekrarlayabilir, en son da kıyafetinizi sabunlu suyla yıkayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal