Kadınların Çenesi Neden Tüylenir?

Her kadın güzelliğine düşkündür ve güzelliklerini korumak için birçok yola başvururlar. Ancak bazen istenmeyen tüyler kadınların kâbusu olabilir. Özellikle çenede çıkan tüyler kadınların en büyük düşmanıdır. Peki, neden kadınların çenesinde tüyler çıkıyor? İşte detaylar…

19.02.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-16:01) Kadınların Çenesi Neden Tüylenir?

Kadınların çene bölgesinde meydana gelen tüylenmenin merak edilen tüm nedenlerini sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

ANDROJEN

Hirsutizm çoğu zaman androjen adı verilen erkeklik hormonu üretimindeki artıştan veya cildin androjene duyarlılığının artmasından dolayı meydana gelmektedir.  Vücut birden bire çok fazla erkeklik hormonu üretmesinin veya cildinizin aniden buna karşı daha hassas hale gelmesinin birkaç nedeni olabilir.

CUSHİNG SENDROMU

Cushing Sendromu fazla tüylenmeye neden olabilir. Yaygın bir sendrom değildir. Cushing Sendromu, kortizol hormonunun sebep olduğu hormonel bir durumudur. Sadece daha kıllı olmakla kalmaz, aynı zamanda kilo almaya, morarma riskinin artmasına ve daha zayıf kemik ve kaslara sebep olabilir.

PCOS’UNUZ VAR

PCOS, yumurtalıklarda küçük kistlerin oluşturduğu bir sendromdur, bu nedenle yumurtlama ve regl kanaması gerçekleşmeyebilir. Hormonlardaki dengesizlik kadınların daha fazla tüylenmesine neden olabiliyor.

KİLONUZ ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Fazla kilolu olmak hormonlarınızın dengesini bozabilir. Aşırı kilolu olmak sadece bu dengeyi bozmakla kalmaz, aynı zamanda aşırı kilo veren kişiler de bununla başa çıkmak zorunda kalabilir. Fazla kilo verdikten sonra ciltteki ince kıllar görülebilir. Bu lanugo olarak bilinir.

KULLANILAN İLAÇLAR

Genellikle he ilacın aşırı tüy büyümesi gibi yan etkileri yoktur, fakat elbette istisnalar vardır. Özellikle ağır ilaçlar, kemoterapi ve bazı epilepsi ilaçları buna örnek gösterilebilir. Bazı rekabetçi sporlarda yasadışı olarak alınan anabolik steroidler de aşırı tüy büyümesine neden olabilecek ilaçlardır.

YAŞLANIYORSUNUZ

Aşırı tüy büyümesi sağlıkla ilgili bir semptom olmayabilir, sadece ilerleyen yaşınızla brlikte ortaya çıkan bir durumda olabilir. Yaşlandıkça, özellikle menopoz döneminde tüylenmeniz doğaldır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal