Pudingli Kurabiye Nasıl Yapılır? Pudingli Kurabiye Tarifi

Beş çaylarının vazgeçilmezi kurabiyeyi pudingli denediniz mi? Evet içi akışkan dışı çıtır çıtır enfes bir kurabiye tarifimiz var. Pudingli kurabiye nasıl yapılır? Pudingli kurabiye malzemeleri nelerdir? İşte hem yemekten hem yapmaktan keyif alacağınız harika bir tarif.

13.05.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-10:21)

Pudingli kurabiye nasıl yapılır? Hem çocukların hem yetişkinlerinn severek yiyeceği pudingli kurabiye malzemeleri nelerdir? İşte sizler için hazırladığımız pudingli kurabiye tarifi.

PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler; 1 paket vanilyalı toz puding, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 3/4 su bardağı ayçiçek yağı, 2,5 su bardağı un, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 su bardağı pudra şekeri. 

Hazırlanışı; Kurabiye hamuru için; vanilyalı toz pudingi bir karıştırma kabına dökün. Pudra şekeri ve ayçiçek yağını ekledikten sonra elinizle tüm malzemeyi şeker eriyene kadar harmanlayın.

Kurabiyelere güzel bir koku vermesi için iri iri rendelediğiniz portakal kabuğunu katın.
Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek toparlanana kadar hamuru  yoğurun. Yağlı ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmelisiniz. Hazırladığınız bu harçtan ceviz iriliğinde parçalar aldıktan sonra avuç içinizde yuvarlayarak biçim verin.

Yağlı kağıt seridğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerin üstüne bir çatalla bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişsin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğuttuktan sonra geniş bir kabın içine pudra şekerini boşalttıktan sonra kurabiyenin her yeri pudra şekeri olana kadar çevirin ve işte pudingli kurabiyeniz hazır!

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal